Διπλό στο «Καραϊσκάκης» σημαίνει πριμ
i

Γιάννης Αλαφούζος / Intime

Διπλό στο «Καραϊσκάκης» σημαίνει πριμ

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:05 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:24 - 20.02.2023

Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν την ευκαιρία να συμπληρώσουν καρέ νικών απέναντι στον Ολυμπιακό και να εισπράξουν το πρώτο μπόνους του 2023.

Πριν την αρχή του πρωταθλήματος, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε ενημερώσει τους παίκτες πως θα μοιράζονται 200.000 ευρώ, για κάθε σερί τεσσάρων νικών που θα πετυχαίνουν. Μία υπόσχεση που έδωσε ένα έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές για τη φρενήρη πορεία στον πρώτο γύρο, με τις 12 νίκες και μόλις μία ισοπαλία σε 13 αγωνιστικές.

Συνολικά, ο Αλαφούζος αντάμειψε τους «πράσινους» με 700.000 ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι 400.000 ευρώ επειδή είχαν συμπληρώσει δύο νικηφόρα καρέ και οι άλλες 300.000, διότι διατήρησαν το αήττητο και αντέδρασαν με δύο νίκες στην ισοπαλία με τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο, στη διάρκεια του 2023 οι παίκτες του Τριφυλλιού δεν έχουν γεμίσει τους… τραπεζικούς λογαριασμούς τους23

Φυσικά, η κατάσταση μπορεί να μεταβληθεί άρδην το βράδυ του Σαββάτου. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες. Άρα, εάν πανηγυρίσει το διπλό, εκτός των άλλων θα επιτευχθεί ο… αριθμός «4» για το πριμ των 200.000 ευρώ.

Εξυπακούεται πως το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων προσφέρει πολλά κίνητρα σε κάθε παίκτη, αγωνιστικά και κάθε είδους. Το οικονομικό είναι ένα από αυτά και αποτελεί σημαντικό δέλεαρ. 

Περαιτέρω, λόγω της σημασίας της αναμέτρησης στο Φάληρο, ίσως ο Αλαφούζος να υποσχεθεί κάτι περισσότερο στην ομάδα. Το έπραξε μετά το ματς με τον Ολυμπιακό στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ανταμείβοντας την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και τη νοοτροπία «refuse to lose». Ωστόσο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ συνηθίζει να προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες μετά τα παιχνίδια και όχι προκαταβολικά.