Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:20 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:29 - 16.08.2023

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα στα πλέι οφ του Champions League. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην Πορτογαλία στις 23 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 29 του μήνα στο ΟΑΚΑ.

Ένα βήμα πριν τους ομίλους του Champions League είναι ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» μετά από ένα συναρπαστικό ματς στο «Βελοντρόμ» επικράτησαν της Μαρσέιγ στη διαδικασία των πέναλτι και σε συνδυασμό με 1-0 της Λεωφόρου πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Πλέον η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται να περάσει το εμπόδιο της Μπράγκα στα πλέι οφ για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο των ομίλων. Οι Πορτογάλοι επικράτησαν με 3-0 της Μπάτσκα Τόπολο στο πρώτο ματς και το βράδυ της Τρίτης (15/8) νίκησαν με 4-1 στη ρεβάνς της Σερβίας.

Ο πρώτος αγώνας του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα θα γίνει στις 23 Αυγούστου στην Πορτογαλία στις 22:00 (ώρα Ελλάδας). Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ την ίδια ώρα.

Το «τριφύλλι» χρησιμοποιούσε ως έδρα του το ΟΑΚΑ στο πρωτάθλημα της Super League πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι θα επιστρέψει μετά από 11 χρόνια και την σεζόν 2012-13.

Να σημειώσουμε ότι οι «πράσινοι» έχουν δηλώσει ως έδρα τους το Ολυμπιακό Στάδιο για τους αγώνες των ομίλων, είτε αυτά είναι για το Champions League, είτε το Europa League όπου έχουν εξασφαλισμένη την συμμετοχή τους μετά την πρόκριση επί της Ντνίπρο.

Οι πράσινοι έδωσαν το τελευταίο τους ευρωπαϊκό παιχνίδι στη Λεωφόρο κόντρα στη Μαρσέιγ, αγώνας τον οποίο είχαν κερδίσει με 1-0, ενώ το βράδυ της Τρίτης 15/8 ολοκλήρωσαν τη... δουλειά στη Μασσαλία. Έτσι, οι πράσινοι θα εγκαταλείψουν τη φυσική τους έδρα προκειμένου να μεταφερθούν σε ένα γήπεδο επίπεδου... Champions League και να δίνουν εκεί τους ευρωπαϊκούς τους αγώνες φέτος. 

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα δίνει πλέον μόνο παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος στη φυσική της έδρα. Το ΟΑΚΑ έχει υποστεί αλλαγές, όπως αυτή του χλοοτάπητα προκειμένου να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες του τοπ ευρωπαϊκού επιπέδου, εκεί που ευελπιστεί να είναι το «τριφύλλι» μετά τα playoffs του Champions League κόντρα στην πορτογαλική Μπράγκα