Η πρώτη του Μλαντένοβιτς με τον Παναθηναϊκό (gallery)

Η πρώτη του Μλαντένοβιτς με τον Παναθηναϊκό (gallery)

Sportal newsroom 15:39 - 28.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 28.06.2023

Φωτορεπορτάζ από την πρώτη προπόνηση του Μλαντένοβιτς με τον Παναθηναϊκό.

Ένα… πραγματικά νέο πρόσωπο υποδέχτηκαν στη σημερινή (28/6) πρωινή προπόνηση στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού.

Το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Τριφυλλιού στο φετινό καλοκαίρι, ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς πήρε μέρος στο πρόγραμμα. Ο Σέρβος αριστερός μπακ έφτασε τελευταίος από τους διεθνείς αργά το βράδυ της Τρίτης στο ξενοδοχείο και σήμερα γυμνάστηκε για πρώτη φορά με τα πράσινα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σύστησε τον Μλαντένοβιτς στους άλλους παίκτες του Παναθηναϊκού και του ζήτησε να τον βοηθήσουν στην προσαρμογή του. Η οποία άρχισε αμέσως με το καθιερωμένο... pasillo που συνοδεύτηκε από το φατούρο στον 32χρονο αριστερό μπακ.

Βέβαια, ο Μλαντένοβιτς δεν ήταν ο μόνος που υπέστη το… βάσανο του pasillo! Με προτροπή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς την ίδια αποθεωτική διαδικασία «υπέστησαν» και οι υπόλοιποι διεθνείς οι οποίοι προπονήθηκαν για πρώτη φορά φέτος.

Παρά τις όποιες… ενστάσεις και τις χιουμοριστικές αντιδράσεις, η προπόνηση του Παναθηναϊκού άρχισε με γέλια και πειράγματα!

Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη προπόνηση του Σέρβου αριστερού μπακ.

Σε ό,τι αφορά την πρωινή προπόνηση, αφού οι παίκτες τελείωσαν το καθιερωμένο ζέσταμα και τις διατάσεις, άρχισε η εξάσκηση στην κυκλοφορία της μπάλας και την κατοχή. Με μία άσκηση η οποία σταδιακά άλλαζε μορφή και βαθμό δυσκολίας. Ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους ποδοσφαιριστές σε τρεις ομάδες για τις ανάγκες της άσκησης. Οι τρεις ομάδες ήταν οι:

 ΡΟΖ: Μλαντένοβιτς, Σπόραρ, Σένκεφελντ, Τσέριν, Τρουγιέ, Ζέκα, Καμπετσής, Παλάσιος, Κάτρης 

ΛΑΧΑΝΙ: Αϊτόρ, Ρούμπεν, Βαγιαννίδης, Μαντσίνι, Γερεμέγιεφ, Μάγκνουσον, Κλεϊνχέισλερ, Φικάι, Καλοσκάμης.

 ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Μπερνάρ, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σιδεράς, Τσόκαι, Φρόκου, Μπιλάλ. 

Οι δύο ομάδες έπαιζαν αντίπαλες στο 1/3 του τερέν και η τρίτη έμενε απ’ έξω, με τους παίκτες να λειτουργούν υποστηρικτικά στη κυκλοφορία της μπάλας για το γκρουπ που είχε την κατοχή. Οι απ’ έξω, είχαν δικαίωμα μόνο για μία επαφή, σε αντίθεση με όσους έπαιζαν στα όρια του διτέρματος. Στο επόμενο στάδιο της άσκησης, ο Κόντης πρόσθεσε μικρές εστίες σχηματισμένες από πασάλους και στο τρίτο στάδιο, οι ομάδες πέρασαν στο μισό γήπεδο, με κανονικές εστίες. Ωστόσο, ο τρόπος διεξαγωγής της άσκησης και οι ομάδες δεν άλλαξαν. 

Η εντολή του Γιοβάνοβιτς προς τους «πράσινους» ήταν να ψάχνουν την πιο απλή και την πιο γρήγορη επιλογή, καθώς και να μεταφέρουν με ταχύτητα τη μπάλα από τη μία πτέρυγα στην άλλη. Όταν μερικοί το επιχείρησαν με μεγάλες μπαλιές, ο Σέρβος το απαγόρευσε και ζήτησε μόνο με κάθετο παιχνίδι, για να περνάει η κυκλοφορία υποχρεωτικά από τον «άξονα». 

H παρέμβαση του Γιοβάνοβιτς σημειώθηκε όταν ο Μαντσίνι επιχείρησε μία μεγάλη αλλαγή και ο 60χρονος προπονητής, έχοντας διαπιστώσει και προηγούμενες «παρατυπίες», διέκοψε το δίτερμα και φώναξε: «Όχι μεγάλες μπαλιές, Ντάνιελ». Απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους, ο Σέρβος πρόσθεσε: «Μην το κάνετε δύσκολο, δείτε τις επιλογές σας, όχι μακρινές πάσες, κοντινές και να περνάει η μπάλα από μέσα, από τον άξονα».