Φουλ επίθεση για το... restart από Γιοβάνοβιτς
i

Σεμπάστιαν Παλάσιος / © Intime

Φουλ επίθεση για το... restart από Γιοβάνοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:09 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:09 - 05.02.2023

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λαμία με… μονόδρομο τη νίκη και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σχεδιάζει μία άκρως επιθετική τακτική.

Εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που έχει πλήξει την Αττική, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Λαμία με μόνο στόχο την επιστροφή στις νίκες. Μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, που έφεραν την πτώση από την κορυφή και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, το μόνο… γιατρικό για τους «πράσινους» είναι να αρχίσουν να νικούν ξανά.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το γνωρίζει πολύ καλά και αυτό ήταν που επισήμανε στους ποδοσφαιριστές του τις προηγούμενες ημέρες… Ο Σέρβος προπονητής θεωρεί ότι σήμερα το timing είναι ιδανικό για μία επανεκκίνηση και για αυτό ο Παναθηναϊκός θα πατήσεις στο τερέν με μία επιθετικογενή τακτική και με στόχο ένα γρήγορο γκολ που θα του διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή.

Ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να παρατάξει μία ενδεκάδα που θα υποστήριξει την προαναφερόμενη λογική. Στο σύστημα 4-2-3-1, ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Σένκεφελντ και Πούγγουρας θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Βαγιαννιδης θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο.

Οι Ρούμπεν και Τσέριν θα συμπληρώσουν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, ο Μπερνάρ θα έχει ρόλο «δεκαριού», οι Παλάσιος και Μαντσίνι θα είναι οι δύο εξτρέμ και ο Ιωαννίδης ο «φουνταριστός» στη γραμμή κρούσης. Ο Σπόραρ διεκδικεί τη θέση του Έλληνα στράικερ, ο οποίος έχει στα υπέρ του την εξαιρετική παράδοση σκοραρίσματος κόντρα στη Λαμία, με 4 γκολ σε έξι ματς.