Οι πιθανοί έντεκα του Παναθηναϊκού για το ματς με τη Μπράγκα

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς/ ©Intime

Οι πιθανοί έντεκα του Παναθηναϊκού για το ματς με τη Μπράγκα

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:18 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 23.08.2023

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το αποψινό παιχνίδι με τη Μπράγκα και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σχεδιάζει το πλάνο για την τακτική και την ενδεκάδα.

Η οριστικοποίηση της ευρωπαϊκής λίστας του Παναθηναϊκού για το ζευγάρι με τη Μπράγκα, δίνει μία τελική μορφή στα σχέδια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το πρώτο παιχνίδι (22:00) των Play Off του Champions League.

Στη διάθεση του Σέρβου προπονητή είναι ο Γουίλιαν Αράο και ο Μπαρτ Σένκεφελντ, οι οποίοι πήραν τις θέσεις του τραυματία Λάζλο Κλάινχαϊσλερ και του Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, ο αποκλεισμός του οποίου οφείλεται σε λόγους τακτικής.

Ωστόσο, αμφότεροι δεν θα παίξουν βασικοί. Θα είναι στον πάγκο και θα βοηθήσουν στη διάρκεια της αναμέτρησης, εφόσον χρειαστεί. Ο Γιοβάνοβιτς έχει άλλες σκέψεις για την ενδεκάδα, με βάση ορισμένες δοκιμές στην τακτική.

Ο Γιοβάνοβιτς θα διατηρήσει το σύστημα 4-3-3, με σκοπό να έχει ο Παναθηναϊκός την κατοχή της μπάλας και να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η Μπράγκα έχει ποιότητα και αυτοματισμούς στην επίθεση, ωστόσο είναι ευάλωτη στην άμυνα και έχει δεχτεί γκολ από τις μικρομεσαίες στην Πορτογαλία Φαμαλικάο και Τσάβες.

Ο Μπρινιόλι αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία, οι Γεντβάι και Μάγκνουσον θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ θα καλύψει το αριστερό άκρο.

Ο Ρούμπεν θα είναι ο αμυντικός χαφ και θα τον πλαισιώσουν ως εσωτερικοί μέσοι οι Βιλένα και Τζούρισιτς. Η μεταβολή στην ενδεκάδα αναμένεται στα άκρα της επίθεσης, όπου ο Παλάσιος θα επανέρθει ως δεξιός εξτρέμ, ο Μαντσίνι θα μετατεθεί ως αριστερός εξτρέμ, ενώ ανοιχτή είναι η θέση του «φουνταριστού» μεταξύ των Ιωαννίδη και Σπόραρ.

Ιστορίες μιας «καταπράσινης» πτήσης: Το «Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός», ο σταρ Μπρινιόλι και το Netflix (vids)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

14:00 - 22.08.2023

Ιστορίες μιας «καταπράσινης» πτήσης: Το «Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός», ο σταρ Μπρινιόλι και το Netflix (vids)

Ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε στο Οπόρτο και το Sportal σας βάζει στο κλίμα ενόψει της αναμέτρησης με την Μπράγκα, με τα όσα έγιναν στο αεροπλάνο του «τριφυλλιού».

Εκτός από τον Πάλμερ-Μπράουν, εκτός λίστας βρίσκονται οι Ζέκα και Γερεμέγεφ. Αυτοί οι τρεις δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο αποψινό ματς του Παναθηναϊκού με τη Μπράγκα.