Η πρώτη «αποχώρηση» από τη μεσαία γραμμή

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Η πρώτη «αποχώρηση» από τη μεσαία γραμμή

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:16 - 17.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:16 - 17.05.2023

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ψάχνουν έναν ενδεκαδάτο μέσο με έφεση στη δημιουργία, αφού το «πείραμα» με τον Μπερνάρ στο «10» δεν απέδωσε.

Ένα από τα παράδοξα της φετινής σεζόν συγκαταλέγεται στην αξιολόγηση της μεσαίας γραμμής. Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό και πως αποδυναμώθηκε συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Με τη γνώμη πως δεν αντικαταστάθηκαν επάξια οι Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο και Γκατσίνοβιτς, να συγκεντρώνει αρκετούς υπέρμαχους.

Ασφαλώς, αυτή η άποψη έχει μία δόση αλήθειας. Από την άλλη, τα αποτελέσματα δίνουν την αντίθεση αίσθηση. Ο Παναθηναϊκός με τον φετινό «άξονα» του, διεκδίκησε ανέλπιστα τον τίτλο και εξασφάλισε τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League.

Συνεπώς, με ποδοσφαιρικά κριτήρια και από τη σκοπιά της βαθμολογίας, το ρόστερ πέτυχε μία μεγάλη υπέρβαση και σημείωσε πρόοδο. Οπότε, ναι μεν έχουν εντοπιστεί χτυπητές αδυναμίες που επιβάλλεται να καλυφθούν, όμως οι χαφ του Τριφυλλιού δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ανεπαρκείς.

Πάντως, κατά τα φαινόμενα, έχουμε την πρώτη «αποχώρηση» από τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Με εισαγωγικά, γιατί δεν συνεπάγεται και αποχώρηση από το ρόστερ.

Παναθηναϊκός: Αλαφούζος και Γιοβάνοβιτς επαναβεβαίωσαν τη σχέση τους
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:16 - 17.05.2023

Παναθηναϊκός: Αλαφούζος και Γιοβάνοβιτς επαναβεβαίωσαν τη σχέση τους

Η απώλεια του τίτλου έφερε πολλές θεωρίες συνομωσίας για τη σχέση Αλαφούζου - Γιοβάνοβιτς και το μέλλον της συνεργασίας τους στον Παναθηναϊκό. Μέχρι που οι δύο άνδρες έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

Πρόκειται για τον Μπερνάρ Ντουάρτε. Το «πείραμα» με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ και τη μεταμόρφωση του σε «δεκάρι», δεν στέφθηκε από επιτυχία. Ο Μπερνάρ πρόσφερε στη δημιουργία και έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, αλλά δεν έκανε τη διαφορά. Όπως αναμενόταν με βάση την αξία, το βιογραφικό και το κόστος του.

Ο Μπερνάρ χρίστηκε επιτελικός χαφ μετά από μία διεξοδική συζήτηση με τον Γιοβάνοβιτς το προηγούμενο καλοκαίρι. Αμφότεροι πίστεψαν πως είναι ένας ρόλος στον οποίο ο 30χρονος μεσοεπιθετικός θα μπορούσε να ανταποκριθεί, μετά από μία… ζωή στα άκρα της επίθεσης.

Εν τέλει, ο Γιοβάνοβιτς δεν πήρε αυτά που ήθελε και ο Μπερνάρ επανήρθε στα «φτερά» στο φινάλε της σεζόν. Τι θα συμβεί του χρόνου; Άγνωστο, πάντως στην αγορά οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού ψάχνουν για έναν βασικό box-to-box με έφεση στη δημιουργία. Εκεί που έπαιζε ο Μπερνάρ…