Παναθηναϊκός: Η πρώτη πολύ δύσκολη διαχείριση της σεζόν

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού

i

Intime

Παναθηναϊκός: Η πρώτη πολύ δύσκολη διαχείριση της σεζόν

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:30 - 26.09.2023 / Ανανεώθηκε: 16:30 - 26.09.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του επιβάλλεται να ανασυγκροτηθούν άμεσα και να ξεπεράσουν τις συνέπειες της ήττας από την ΑΕΚ. Γιατί η πλέον αφιλόξενη πόλη περιμένει τον Παναθηναϊκό την Πέμπτη.

O αποκλεισμός από τη Μπράγκα στα Play Off του Champions League προκάλεσε απογοήτευση στον Παναθηναϊκό, αλλά αντιμετωπίστηκε σαν μία αδυναμία για την υπέρβαση. Σαν μία χαμένη ευκαιρία για να κουνηθεί ξανά το… σεντόνι στο ΟΑΚΑ.

Αντιθέτως, η ήττα από την ΑΕΚ έχει περισσότερες προεκτάσεις και είναι το πρώτο πραγματικό δύσκολά διαχειρίσιμο αποτέλεσμα της σεζόν για το Τριφύλλι. Διότι η Ένωση είναι η πρωταθλήτρια και αυτή την οποία καλείται να εκθρονίσει ο Παναθηναϊκός.

Επιπλέον, είναι η δεύτερη φορά σε λίγους μήνες που η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κυριαρχεί στο τερέν του «Απόστολος Νικολαΐδης». Ανάλογο σκηνικό είχε επαναληφθεί στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στα Play Offs του περσινού πρωταθλήματος, σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός έχασε ένα καθοριστικό «match ball» για τον τίτλο.

Ανεξαρτήτως των επιμέρους ζητημάτων και την αντιμετώπιση της διαιτησίας (ο Ιταλός Σότσα δεν απέβαλλε τον Γαλανόπουλο), στο ποδοσφαιρικό κομμάτι οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενομένου. Μία διαπίστωση που απασχολεί το προπονητικό επιτελείο, που έχει και την ευθύνη να αναζητήσει τις λύσεις.

Εκ των υστέρων, φάνηκε πως η προσαρμογή των παικτών του Γιοβάνοβιτς στο ελληνικό πρωτάθλημα, μετά από μία μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη, δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Πρόκειται για μία από τις ελλείψεις που διακρίνει ένα ρόστερ που δεν είχε συνηθίσει σε αυτή τη ρουτίνα και επιβάλλεται να προσαρμοστεί. Το τρανζίσιον από τις εκτός στις εντός συνόρων υποχρεώσεις, θέλει άμεση βελτίωση…

Σε ατομικό επίπεδο, ο Γιοβάνοβιτς θα στερηθεί των υπηρεσιών του Μάγκνουσον. Ο Ισλανδός στόπερ ουσιαστικά χάνει τη σεζόν, αφού με έξι μήνες αποχές μοιάζει απίθανο να ανακτήσει πλήρως τη φόρμα του. Ανασταλτικά, ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες να αναπληρώσει το κενό, όμως στο δημιουργικό σκέλος ο Μάγκνουσον δεν αντικαθίσταται. Οι μεγάλες εύστοχες μπαλιές του, οι προωθήσεις του με τη μπάλα, η διορατικότητα του θα λείψουν και ο Γιοβάνοβιτς θα ψάξει άλλες λύσεις από τα μετόπισθεν.

Τώρα, ο Παναθηναϊκός θέλει να συμπεριφερθεί σαν πρωταθλητής και να αντιδράσει. Βέβαια, η πόλη έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα αφιλόξενη στο πρόσφατο παρελθόν. Το Τριφύλλι μετράει τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες στα τελευταία εφτά ταξίδια του στην Τρίπολη.

Το τελευταίο διπλό του Παναθηναϊκού επιτεύχθηκε την 1 Μαρτίου 2017 για το Κύπελλο με 1-0,. Για το πρωτάθλημα ήταν δέκα ημέρες νωρίτερα όταν η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη είχε επικρατήσει με το εμφατικό 0-5.