O Παναθηναϊκός νίκησε αλλά δεν έπεισε
i

Λάζλο Κλάινχαϊσλερ / Intime

O Παναθηναϊκός νίκησε αλλά δεν έπεισε

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:56 - 05.02.2023 / Ανανεώθηκε: 20:42 - 05.02.2023

Με γκολ των Κλάινχαϊσλερ και Σπόραρ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 της Λαμίας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και πέρασε προσωρινά πρώτος στη βαθμολογία. Aποβλήθηκε ο Στάνκο για επικίνδυνο παιχνίδι, δοκάρι ο Πούχατς.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε το ήμισυ των στόχων του απέναντι στη Λαμία στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Αφενός, νίκησε με 1-0 και πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη στον δεύτερο γύρο, μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ και την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Αφετέρου, δεν μπόρεσε να συνοδέψει την κατάκτηση των τριών βαθμών με μία πειστική εμφάνιση.

Η Λαμία ίσως να μην το πίστεψε τόσο πολύ, φοβήθηκε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε τον Παναθηναϊκό, αλλά μέχρι την αποβολή του Στάνκο, έδειχνε ικανή να πετύχει ένα γκολ. Βαθμό δεν πήρε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αλλά σίγουρα τόνωσε την αυτοπεποίθηση της εν όψει της μάχης για την παραμονή στη Super League.

Όσο για τον Παναθηναϊκό; Επανήρθε προσωρινά πρώτος λόγω της αναβολής της αναμέτρησης της ΑΕΚ στο Περιστέρι, αλλά δεν έπεισε. Ειδικότερα μία εβδομάδα πριν το ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το Τριφύλλι για να θυμίσει τον καλό εαυτό του, χρειάζεται μεγάλη βελτίωση για να στεφθεί πρωταθλητής. Και ένα μεγάλο διπλό στη Θεσσαλονίκη την προσεχή Κυριακή…

Το παιχνίδι άλλαξε μορφή σε μία στιγμή… Στο 13’ ο Ρόμανοβιτς βγήκε στο τετ-α-τετ από την πάσα του Βέργου, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Μπρινιόλι. Ο Ιταλός έδωσε αμέσως στους συμπαίκτες του, στην ταχύτατη αντεπίθεση ο Βαγιαννίδης έβγαλε στην περιοχή τον Ιωαννίδη, αυτός πέρασε τον αντίπαλο του, πρόλαβε τον Σαράνοφ και γύρισε στον Κλάινχαϊσλερ, ο οποίος σε κενή εστία σκόραρε! Αντί για παραλίγο 0-1, ήρθε το 1-0…

Η Λαμία εκεί που έδειχνε επικίνδυνη, βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα στο 66’… Γιατί ο Στάνκο σήκωσε τη σχάρα του παπουτσιού ψηλά, βρήκε τον Τσέριν στο καλάμι και ο διαιτητής Καραντώνης απέβαλλε με απ’ ευθείας κόκκινη τον μέσο της Λαμίας. Όμως, σε δεύτερο χρόνο, αφού χρειάστηκε την υπόδειξη του VAR. 

Ο Πούχατς ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το ωραίο χτύπημα του τράνταξε το δοκάρι του Σαράνοφ. Από μία θέση που ο Μάγκνουσον είχε σκοράρει στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, με αμφότερους τους «πράσινους» να είναι αριστεροπόδαροι.

Τελικά, το γκολ που έψαχνε ο Παναθηναϊκός ήρθε στις καθυστερήσεις… Ο Παλάσιος σέντραρε από δεξιά, ο Μπερνάρ στο δεύτερο δοκάρι γύρισε τη μπάλα και ο Σπόραρ σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα! Ένα γκολ που έστω και για λίγα λεπτά, ηρέμησε μία έκδηλη ανησυχία στο «Απόστολος Νικολαΐδης»…

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η αποβολή του Στάνκο ήρθε σε ένα τάιμινγκ που η Λαμία ναι μεν δεν είχε ισοφαρίσει, όμως πίεζε και είχε ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και «κλείδωσε» τη νίκη του.

Ο MVP: Δεν υπήρξε αδιαμφισβήτητος κορυφαίος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ωστόσο, ο Φώτης Ιωαννίδης με την κινητικότητα του στην επίθεση, βοήθησε τους «πράσινους» να ανοίξουν χώρους και να πάρουν τη νίκη. Πάντως, ο διεθνής στραϊκέρ έχει ως ψεγάδι την αναποτελεσματικότητα του.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Γιοβάνοβιτς αιφνιδίασε, έβαλε βασικό τον Κλάινχαϊσλερ και ανακάτεψε την… τράπουλα με τις τρεις μεταγραφές. Όμως, δεν του βγήκε, αφού ο Παναθηναϊκός νίκησε αλλά δεν ήταν καλός. Όσο για το σχέδιο του Γρηγορίου, απέδωσε, η  Λαμία ήταν επικίνδυνη αλλά της έλειψε η τελική προσπάθεια…

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: Ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται την επόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εναντίον του Άρη, ενώ η Λαμία υποδέχεται τη Δευτέρα 13/2 τον ΟΦΗ στο «Αθανάσιος Διάκος».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς, Ρούμπεν, Τσέριν, Κλάινχαϊσλερ (60’ Παλάσιος), Μαντσίνι (81’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης (81’ Σπόραρ)

ΛΑΜΙΑ (Παντελίδης): Σαράνοφ, Αμπαντά, Παουλαβέτς, Τζανδάρης (62’ Σλίβκα), Στάνκο, Ρόμανιτς (82’ Τόσιτς), Κορνέζος, Σιμόν, Βέργος (82’ Μανούσος), Βασιλαντωνόπουλος (62’ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (68’ Νούνιεθ)