Παναθηναϊκός: Μάχη για το τηλεοπτικό συμβόλαιο - Η τρελή πρόταση που ετοιμάζει η ΝOVA και η πρόθεση της Cosmote
i

©intime

Παναθηναϊκός: Μάχη για το τηλεοπτικό συμβόλαιο - Η τρελή πρόταση που ετοιμάζει η ΝOVA και η πρόθεση της Cosmote

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:10 - 05.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:14 - 05.06.2023

Η συνεργασία του Παναθηναϊκού με την Cosmote λήγει, η Nova μπαίνει στη διεκδίκηση και τα τηλεοπτικά δικαιώματα ξαναθυμίζουν τις… εποχές της πολυμετοχικότητας.

Η επάνοδος του Παναθηναϊκό στην κανονικότητα με τη διεκδίκηση του τίτλου και την τόνωση του ενδιαφέροντος του κόσμου του, συνέπεσε με τη λήξη του διετούς συμβολαίου του με την Cosmote, για τη μετάδοση των εντός έδρας αναμετρήσεων του.

Η αλήθεια είναι πως το Τριφύλλι είχε αρμονική συνεργασία με το συνδρομητικό για μία διετία. Ωστόσο, πλέον η ΠΑΕ καλείται να αποφασίσει εάν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με την Cosmote ή θα συνεργαστεί ξανά με τη Nova.

Γιατί η άλλη μεγάλη συνδρομητική πλατφόρμα της χώρας, έχει εκφράσει εκ νέου ενδιαφέρον για να επαναφέρει τους «πράσινους» στο πρόγραμμα της. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες διερευνητικές επαφές με το Τριφύλλι, η Nova έχει δείξει διάθεση να αυξήσει κατά πολύ το ποσό που θα πληρώσει, σε σύγκριση με την Cosmote.

Ο Παναθηναϊκός εισέπραξε την προηγούμενη διετία περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, μαζί με τα μπόνους. Η αύξηση που προσδοκά για τη νέα σεζόν, αγγίζει περίπου το 50%.

Εκ πρώτης όψεως, η Nova αναμένεται να πλησιάσει τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού, προτείνοντας περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. H Cosmote γνωρίζει τι συμβαίνει και δύσκολα θα απέχει από τη διεκδίκηση μιας ομάδας με ευρεία οπαδική βάση, άρα και τους εν δυνάμει πελάτες.

Οι «πράσινοι» δεν θα βιαστούν να επιλέξουν, αφού θα ευνοηθούν από μία άτυπη πλειοδοσία ανάμεσα στα δύο κανάλια. Το βέβαιο είναι πως φέτος ο Παναθηναϊκός θα πουλήσει ακριβά τα τηλεοπτικά δικαιώματα του. Όποιος αναλάβει να μεταδίδει τα ματς από το «Απόστολος Νικολαΐδης», θα χρειαστεί να καταλάβει ένα αντίτιμο που αρμόζει στο Τριφύλλι.