Η ομιλία του Γιοβάνοβιτς στο ημίχρονο ήταν αυτή που έδωσε την πρόκριση: «Ξεχάστε το...»

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Η ομιλία του Γιοβάνοβιτς στο ημίχρονο ήταν αυτή που έδωσε την πρόκριση: «Ξεχάστε το...»

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:31 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:31 - 16.08.2023

Η ομιλία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ημίχρονο της αναμέτρησης, ανέτρεψε το ρου του αγώνα στο Βελοντρόμ και βοήθησε τον Παναθηναϊκό να προκριθεί. Το Sportal έχει το ρεπορτάζ.

Ο ενθουσιασμός από την πρόκριση έχει επισκιάσει τα πάντα, όμως είναι γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός υπέφερε στο πρώτο ημίχρονο στο Βελοντρόμ. Η Μαρσέιγ κυριάρχησε πλήρως, πέτυχε γκολ μόλις στο δεύτερο λεπτό και στις καθυστερήσεις και θα μπορούσε να προηγηθεί με μεγαλύτερο προβάδισμα.

Για να αντέξουν οι παίκτες του και να διεκδικήσουν κάτι μετά την ανάπαυλα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπρεπε να βρει τρόπο να τους αφυπνίσει. Συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, οι φωνές του προπονητή να ακούγονται μέχρι… έξω.

Δεν σας ακούει ο Panathinaikos!

Δεν σας ακούει ο Panathinaikos!

Το Μαρσέιγ-Παναθηναϊκός ήταν ένα παιχνίδι που δεν μπορούσε απλά να το δεις, ήσυχος και χωρίς αντιδράσεις. Ήταν ένα βράδυ που επισφράγισε ότι ο Panathinaikos γύρισε ξανά στο προσκήνιο!

Ωστόσο, στην προκειμένη ο Γιοβάνοβιτς έδρασε διαφορετικά. Ο Σέρβος ναι μεν προέβη σε παρατηρήσεις, αλλά ανάλωσε το μεγαλύτερο περιεχόμενο της ομιλίας του σε ψυχολογική ανάταση των ποδοσφαιριστών του.

«Ό,τι έγινε μέχρι τώρα, έγινε, ξεχάστε το. Βγείτε έξω και παίξτε σαν να βρισκόμαστε στην αρχή και θα τα καταφέρουμε» τόνισε μεταξύ άλλων, ο Γιοβάνοβιτς στα αποδυτήρια του Βελοντρόμ

Ο 61χρονος προπονητής υπενθύμισε στους παίκτες του ότι μία εβδομάδα πριν, είχαν επικρατήσει κατά κράτος των αντιπάλων τους: «Είστε οι ίδιοι που περάσατε τη Ντνίπρο, που δεν κινδυνέψατε από τη Μαρσέιγ στο πρώτο ματς. Έχετε δείξει τι μπορείτε να κάνετε, θέλω να ηρεμήσουμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Μπορούμε να περάσουμε».

Εκ του αποτελέσματος, ο Γιοβάνοβιτς δικαιώθηκε για την προσέγγιση του. Δεν ανέβασε τα ντεσιμπέλ, δεν πρόσθεσε νευρικότητα στη νευρικότητα. Ηρέμησε την ομάδα του και σε συνδυασμό με τις παρεμβάσεις του στην τακτική και στις αλλαγές, ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη πρόκριση επί της Μαρσέιγ.