Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς «κόβει» παίκτες για τη λίστα της UEFA

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς «κόβει» παίκτες για τη λίστα της UEFA

Ο Παναθηναίκός πρέπει να δηλώσει σήμερα την 25άδα που θα χρησιμοποιήσει στα παιχνίδια με τη Ντνίπρο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μπροστά του τις πρώτες δύσκολες αποφάσεις.

Η ώρα των πρώτων δύσκολων αποφάσεων της σεζόν, πλησιάζει για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Οι οποίες δεν σχετίζονται με την τακτική του Παναθηναϊκού στις επικείμενες αναμετρήσεις με τη Ντνίπρο. Αλλά με την 25άδα που θα επιλέξει ο Σέρβος προπονητής για τη λίστα της UEFA.

Σήμερα λήγει η προθεσμία για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League. Σε σύγκριση με πέρυσι που ο Γιοβάνοβιτς είχε νεαρούς στον πάγκο στα ματς με τη Σλάβια, φέτος θα αναγκαστεί να πάρει επώδυνες αποφάσεις.

Διότι ο Ιβάν θα αποκλείσει παίκτες τους οποίους υπολογίζει για τη διάρκεια της σεζόν. Όμως, στην παρούσα φάση, οι θέσεις της ευρωπαϊκής λίστας δεν επαρκούν για όλους. Και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Γιοβάνοβιτς θα αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα με τις άλλες προκριματικές φάσεις, αλλά και στους ομίλους.

Με βάση τους κανονισμούς της UEFA, κάθε ομάδα δηλώνει 25 παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στις υποχρεώσεις της. Από αυτούς, οι τέσσερις προέρχονται από την ακαδημία της και οι άλλες τέσσερις έχουν ανδρωθεί ποδοσφαιρικά από τα 15 έως τα 21 έτη, σε άλλο σύλλογο της οικείας ομοσπονδίας. Στην προκειμένη, στην ΕΠΟ. 

Την πρώτη προϋπόθεση καλύπτουν οι Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Φικάι, Κάτρης, Φρόκου και Καλοσκάμης. Όσοι δεν δηλωθούν στην τετράδα, μπορούν να δηλωθούν στη Β’ Λίστα που αφορά πρωτίστως τα «φυτώρια» κάθε συλλόγου. Τον δεύτερο όρο τον πληρούν μόνο οι Λοντίγκιν, Κώτσιρας και Ιωαννίδης. Τέταρτος ποδοσφαιριστής στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν υπάρχει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού. Άρα, είτε η θέση θα μείνει κενή και οι ιθύνοντες της ΠΑΕ θα δηλώσουν 24άδα, είτε θα τοποθετηθεί πέμπτος νεαρός από τη ακαδημία, αφού παρέχει η σχετική διευκόλυνση

Οι πραγματικές δυσκολίες σχετίζονται με τις 17 θέσεις. Διότι ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να χωρέσει σε αυτές 20 ποδοσφαιριστές! Αυτοί είναι οι Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Γκάνεα, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Ζέκα, Κλάινχαϊσλερ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Αϊτόρ, Τζούρισιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Βέρμπιτς, Σπόραρ και Γερεμέγεφ.

Άρα, τρεις θα μείνουν εκτός Ευρώπης. Η προφανής επιλογή για τον αποκλεισμό είναι ο Γκάνεα, ο οποίος δεν έχει συνέρθει από τις επιπλοκές της long-Covid. Κατά συνέπεια, αναζητούνται άλλοι δύο. 

Ποιοι θα είναι; Μόνο ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του γνωρίζουν. Ο Αϊτόρ δεν έχει ανακτήσει τη φόρμα του και στα άκρα της επίθεσης, υπάρχουν οι Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς και Μαντσίνι. Ο Ζέκα αποκτήθηκε εκτός του σχεδιασμού του Γιοβάνοβιτς. Ο Τσόκαϊ δεν πείθει απόλυτα τον Σέρβο κόουτς. Γενικότερα, το προπονητικό τιμ επεξεργάζεται τα δεδομένα και σήμερα θα δώσει απαντήσεις.