Ο Αλαφούζος άκουσε τον Γιοβάνοβιτς και φάνηκε συνεπής με τα παναθηναϊκά ιδεώδη, αλλά το τίμημα ήταν βαρύ

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

© Intime

Ο Αλαφούζος άκουσε τον Γιοβάνοβιτς και φάνηκε συνεπής με τα παναθηναϊκά ιδεώδη, αλλά το τίμημα ήταν βαρύ

Μπάμπης Τσιμπίδας 19:30 - 10.05.2023 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 10.05.2023

Το Sportal αποκαλύπτει τι συζητήθηκε μεταξύ των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την καταλυτική παρέμβαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξέσπασε μετά το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, για την αντιμετώπιση που είχε ο Παναθηναϊκός από τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για την αναβολή μόλις 24 ωρών του ματς με τον Ολυμπιακό, παρά τα 26 κρούσματα Covid-19 στο εσωτερικό της ομάδας.

Ο Γιοβάνοβιτς αποκάλυψε ότι αυτός ζήτησε από τη διοίκηση και τον Γιάννη Αλαφούζο να μην προβούν σε οποιαδήποτε αντίδραση και ο Παναθηναϊκός να αγωνιστεί κανονικά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μία ανωτερότητα συμβατή με τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία που διαπνέει τον Σύλλογο, έστω και αν κόστισε την απώλεια ενός τίτλου. 

«Όταν άκουσα πως μας δόθηκε μια μέρα θεωρούσα πολύ προσβλητικό αυτό το πράγμα. Πολύ προσβλητικό. Στοχευμένα προσβλητικό. Εγώ είπα στην ομάδα σταματήστε όλες τις ενέργειες. Να παίξουμε έτσι όπως είμαστε, δεν δέχομαι κάτι άλλο» ήταν τα λόγια του Σέρβου.

Η αλήθεια είναι πως στο Τριφύλλι, επεδίωξαν η 9η αγωνιστική να μετατεθεί για την Τετάρτη 10 Μαΐου. Από τις διαβουλεύσεις που είχαν με τη Super League και τις άλλες ομάδες, φάνηκε πως υπήρχε περιθώριο συνεννόησης.

Εν τέλει, ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου, με απόφαση του προέδρου του Συνεταιρισμού, Βαγγέλη Μαρινάκη και της αναπληρώτριας προέδρου, Κάτιας Κοξένογλου, η αγωνιστική προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 8/5, με ένα 24ωρο διαφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την κατάργηση των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό, δεν προβλέπεται κάτι συγκεκριμένο για την αναβολή ενός παιχνιδιού. Ενώ το προεδρείο της Super League έχει την εξουσιοδότηση σε έκτακτες περιστάσεις να ορίζει ή να αναβάλλει αγώνες.

Αποθέωση στο twitter για τον Γιοβάνοβιτς: «Σε αγαπάω περισσότερο κι από τη ζωή μου»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:50 - 09.05.2023

Αποθέωση στο twitter για τον Γιοβάνοβιτς: «Σε αγαπάω περισσότερο κι από τη ζωή μου»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε συγκλονιστικές δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ο κόουτς του Παναθηναϊκού μετά από τα λεγόμενά του γνωρίζει την αποθέωση στο twitter.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού αναζήτησε αμέσως τρόπους αντίδρασης, πρωτίστως εξωποδοσφαιρικούς, αφού ήταν σαφές πως μέσω της Λίγκας δεν υπήρχε άλλος μηχανισμός. Στο τραπέζι τέθηκαν αρκετές ιδέες, είτε μέσω ασφαλιστικών μέτρων, είτε μέσω άλλων κρατικών υπηρεσιών.

Φυσικά, το δίλημμα του αν πρέπει ο Παναθηναϊκός να παραταχθεί στο Φάληρο ή όχι, απασχόλησε τη διοίκηση και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ. Στο παρελθόν, ο Αλαφούζος έχει επισημάνει ότι δεν αρμόζει στο Τριφύλλι να φεύγει ή να μην κατεβαίνει από το γήπεδο. Ούτε είναι ελαφρύ το βάρος μιας απόφασης που θα στιγματίσει το Τριφύλλι και θα συζητείται για χρόνια.

Η παρέμβαση του Γιοβάνοβιτς ήταν καταλυτική ώστε να μην αναζητηθεί άλλη διέξοδος και να προτιμηθεί ότι ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ο Σέρβος μετέφερε την επιθυμία των παικτών να αγωνιστούν και να εξαντλήσουν στο γήπεδο τις πιθανότητες για να υπερασπιστούν την πρωτιά.

Ασφαλώς, η τελική απόφαση ανήκε στον Αλαφούζο. Ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε να παίξει η ομάδα στο ντέρμπι, αλλά αυτός ο οποίος ενέκρινε την επιλογή ήταν ο Αλαφούζος. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ δεν έμπλεξε τον Σύλλογο σε μία δικαστική διαμάχη, άκουσε τον προπονητή του και φάνηκε συνεπής με τα παναθηναϊκά ιδεώδη, αν και το τίμημα ήταν βαρύ.