Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ζητάει... σκεπτόμενη ταχύτητα (vids)

Σεμπάστιαν Παλάσιος / Intime

i

Σεμπάστιαν Παλάσιος / Intime

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς ζητάει... σκεπτόμενη ταχύτητα (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:30 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 07.07.2023

Αυτογκόλ, ωραίοι συνδυασμοί και τελειώματα, καθώς και οι εντολές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για σωστές επιλογές στην ανάπτυξη, περιλάμβανε το δίτερμα της πρωινής προπόνησης της Παρασκευής.

Η παραμονή του Παναθηναϊκού στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας πλησιάζει προς το τέλος της και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εστιάζει στην τακτική. Ο Σέρβος δίνει καθημερινή έμφαση στην κυκλοφορία της μπάλας, στην ανάπτυξη, για να διορθώσει τις περσινές παθογένεις της ομάδας του.

Ο Χόρχε Ντίας στο Sportal: «Ο Παναιτωλικός είναι το σπίτι μου, καλός ο Παναθηναϊκός αλλά έβλεπα ότι η ΑΕΚ θα ήταν πρωταθλήτρια στο τέλος»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12:58 - 07.07.2023

Ο Χόρχε Ντίας στο Sportal: «Ο Παναιτωλικός είναι το σπίτι μου, καλός ο Παναθηναϊκός αλλά έβλεπα ότι η ΑΕΚ θα ήταν πρωταθλήτρια στο τέλος»

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποχώρησή του από τον Παναιτωλικό, ο Χόρχε Ντίας μίλησε στο Sportal για όλους και για όλα. Για την εξαετή θητεία του και τις αναμνήσεις του στα «καναρίνια», τον Φώτη Κωστούλα, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό αλλά και για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Μετά τα καθιερωμένα σπριντ και τις διατάσεις, άρχισε η εντατική δουλειά. Ο Οι παίκτες χωρίστηκσαν σε δύο γκρουπ και το κάθε γκρουπ, σε τρεις υπόμαδες και κυκλοφόρησαν τη μπάλα με μεγάλη ένταση και υπό πίεση. Με τους συνεργάτες του Γιοβάνοβιτς να δίνουν διαρκώς το πρόσταγμα, φωνάζοντας «πιο γρήγορα».

Κατόπιν, οι ποδοσφαιριστές χωρίστηκαν σε τρεις μεγάλες ομάδες και έπαιξαν δίτερμα στο μισό γήπεδο. Οι δύο έπαιζαν αντίπαλες και η τρίτη έμεινε στις γραμμές, λειτουργώντας υποστηρικτικά στην κυκλοφορία.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Τσόκαϊ, Σιδεράς, Βαγιαννίδης, Μλαντένοβιτς, Καλοσκάμης, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ, Μπιλάλ.

ΡΟΖ: Μάγκνουσον, Φίκαϊ, Ζέκα, Μπερνάρ, Κλεϊνχέισλερ, Φρόκου, Καμπετσής, Σπόραρ, 

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Κάτρης, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Ρουμπέν, Τρουιγιέ, Παλάσιος, Μαντσίνι, Βέρμπιτς.

Το διπλό είχε μεγάλη πίεση, με τον Γιοβάνοβιτς να ζητά ταχύτητα και σωστές επιλογές στις πάσεις. Στις εστίες εναλλάσονταν οι Μπρινιόλι, Ξενόπουλος και Λοντίγκιν.

Στο πρώτο παιχνίδι, οι «πορτοκαλί» κέρδισαν τους «ροζ» με 1-0,  με γκολ του Αϊτόρ μετά από μία συνεργασία των Τζούρισιτς και Καλοσκάμη

Στο δεύτερο, οι «πράσινοι» κέρδισαν τους «πορτοκαλί» με αυτογκόλ του Μλαντένοβιτς και με ένα τέρμα του Παλάσιος.

Στο τρίτο παιχνίδι, οι «πράσινοι» και οι «ροζ» σκόραραν από δύο γκολ, για τους πρώτους ο Παλάσιος και ένα αυτογκόλ του Ζέκα, ενώ για τους δεύτερους οι Κλάινχαϊσλερ και Βέρμπιτς.

Για άλλη μία φορά, η βασική οδηγία του Γιοβάνοβιτς σχετιζόταν με την ταχύτητα, αλλά με λογική. Αυτό έλεγε και ο Κόντης: «Αναγνωρίστε την κατάσταση». Ουσιαστικά, να μην λειτουργούν οι παίκτες βιαστικά και επιπόλαια, αλλά με ορθολογισμό.