Αράο: «Θα κάνω τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου για να είμαι στην καλύτερη κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα» (vid)

Γουίλιαν Αράο

i

©intime

Αράο: «Θα κάνω τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου για να είμαι στην καλύτερη κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα» (vid)

Sportal newsroom 12:01 - 18.08.2023 / Ανανεώθηκε: 12:04 - 18.08.2023

Ο Γουίλιαν Αράο έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ήρθε στην ομάδα, αλλά και τους στόχους που έχει θέσει.

Ο Γουίλιαν Αράο είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, με τον Βραζιλιάνο να υπογράφει διετές συμβόλαιο με την ομάδα. Στις πρώτες του δηλώσεις, μίλησε για τα όσα θέλει να πετύχει με το «τριφύλλι» και έδωσε παράλληλα μια υπόσχεση στους φίλους των «πρασίνων».

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν στην απόφαση να έρθεις στον Παναθηναϊκό;

«Ο βασικός λόγος είναι γιατί ο Παναθηναϊκός θέλει να κατακτήσει τίτλους. Εγώ είμαι νικητής και σε άλλους συλλόγους κατάφερα να κερδίσω τίτλους. Ο Παναθηναϊκός έχει καιρό να κερδίσει το πρωτάθλημα και ήθελα να έρθω εδώ για να συνδράμω σε αυτή την προσπάθεια. Ο σύλλογος έκανε μεγάλη προσπάθεια να με φέρει, όπως και εγώ. Είμαι χαρούμενος, θεωρώ οτι και ο σύλλογος είναι ικανοποιημένος όπως και εγώ. Ελπίζω ότι θα είμαι σε θέση να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και το σύλλογο ώστε να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων».

-Προτού έρθει συνέλεξες πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό; Γνωρίζεις τη νέα σου ομάδα;

«Φυσικά, είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του, έχουν αγωνιστεί αρκετοί θρύλοι εδώ ειδικά ένας αγαπημένος μου, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος ήταν ένας εκ των κορυφαίων στη θέση μου. Ξέρω κάποια πράγματα για τον σύλλογο. Μίλησα με τον Μπερνάρ για τον σύλλογο, για τους ανθρώπους της ομάδας. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος και εγώ ήρθα για να βοηθήσω».

-Σε ατομικό επίπεδο ποιος είναι ο στόχος που θέλεις να πετύχεις στον Παναθηναϊκό;

«Θέλω να παίζω σε κάθε παιχνίδι. Γνωρίζω ότι υπάρχει συναγωνισμός, σέβομαι όλους τους ποδοσφαιριστές, αλλά θέλω να παίζω σε όλα τα ματς και να μην έχω τραυματισμούς, να γίνω κορυφαίος στο πρωτάθλημα στα κλεψίματα, στις ανακτήσεις μπάλας, εάν μπορέσω να δώσω ασίστ. Αυτά είναι κάποια πράγματα που θέτω ως στόχους, αλλά δεν θέλω να πω πολλά, προτιμώ να δείξω στο γήπεδο τον καλύτερό μου εαυτό».

-Στο παρελθόν έχεις αγωνιστεί σε λαοφιλείς ομάδες. Και ο Παναθηναϊκός είναι μία από αυτές. Τι θα έλεγες στους φιλάθλους της ομάδας;

«Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, το αίμα μου για αυτή την ομάδα. Θα δώσω μάχη για κάθε μπάλα σε κάθε παιχνίδι, δεν θα τα παρατήσω ποτέ και θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει. Θα κάνω τα πάντα εντός και εκτός γηπέδου για να είμαι στην καλύτερη κατάσταση και να βοηθήσω την ομάδα. Με τους συμπαίκτες μου θα πετύχουμε στους στόχους μας».