Παναθηναϊκός: Ο Λινγκρ που έγινε... Τζούρισιτς και πως θα απασχολήσει ξανά

Όντρεϊ Λινγκρ / slavia.cz

i

Όντρεϊ Λινγκρ / slavia.cz

Παναθηναϊκός: Ο Λινγκρ που έγινε... Τζούρισιτς και πως θα απασχολήσει ξανά

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:26 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 19.06.2023

Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει για αρκετό καιρό τον Όντρεϊ Λινγκρ, όμως κλείνει άμεσα τον Φίλιπ Τζούρισιτς και δεν θα ξεχάσει τον Τσέχο μεσοεπιθετικό από τη Σλάβια Πράγας.

Ο Όντρεϊ Λινγκρ προέκυψε… Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί από τα τέλη Μαΐου να αποκτήσει τον Τσέχο μεσοεπιθετικό της Σλάβια Πράγας, όμως εν τέλει καταλήγει στον Σέρβο, ο οποίος θα αποδεσμευτεί από την Σαμπντόρια.

Ασφαλώς, πρόκειται για δύο ξεχωριστές περιπτώσεις. Τύποις, δρουν στον ίδιο χώρο, αλλά στην πράξη έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Λινγκρ είναι ένας πιο κινητικός ποδοσφαιριστής, με περισσότερες δυνάμεις και ένταση στον τρόπο παιχνιδιού του, ο οποίος πατάει περιοχή και επιδιώκει το «ένας με έναν».

Ο 24χρονος άσος καταναλώνει ενέργεια και στο πρέσινγκ, προσπαθώντας να κλέψει τη μπάλα και να χτυπήσει στην κόντρα, με την άμυνα των αντιπάλων εκτεθειμένη. Γενικότερα, ο Λινγκρ ανταπεξέρχεται πλήρως σε ένα aggressive στυλ, που συχνά εφαρμόζει ο Γιοβάνοβιτς. Εξ’ ου και η προτίμηση του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Φίλιπ Τζούρισιτς: Πεπρωμένο η Ελλάδα – Από τον Ολυμπιακό στην ασίστ στην Τούμπα και τώρα Παναθηναϊκός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:48 - 17.06.2023

Φίλιπ Τζούρισιτς: Πεπρωμένο η Ελλάδα – Από τον Ολυμπιακό στην ασίστ στην Τούμπα και τώρα Παναθηναϊκός

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς έκανε σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό, αλλά φαίνεται ότι στην Ελλάδα ήταν γραφτό να… ξεκινήσει την καριέρα του κι ενδεχομένως και να την τελειώσει στον Παναθηναϊκό.

Ο Τζούρισιτς είναι πιο στατικός παίκτης, ανταποκρίνεται στον ορισμό του «δεκαριού» παλιάς κοπής. Ζητάει τη μπάλα για να δημιουργήσει ή να εκτελέσει, δεν επιχειρεί τόσο ατομικές ενέργειες και έχει μικρή συμμετοχή στα ανασταλτική λειτουργία.

Στον αντίποδα, ο Τζούρισιτς έχει αποδείξει την αξία του σε διαφορετικές ομάδες και έχει παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Πέρασε από αντίξοες συνθήκες και κατάφερε να επιβιώσει, με την ποδοσφαιρική έννοια. Ο Λινγκρ μέχρι τώρα έχει ξεχωρίσει στο προστατευμένο περιβάλλον της Πράγας και είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει κάπου αλλού εκτός από τη Σλάβια.

Άλλο ένα αβαντάζ του Τζούρισιτς είναι πως θα έρθει άμεσα στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Στην ηλικία των 32 ετών και με πλούσιο βιογραφικό, ο Σέρβος έχει εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του στα σπουδαία πρωταθλήματα και αναζητούσε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τον οποίο του τον εγγυάται ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο 25χρονος Λινγκρ ονειρεύεται τη Bundesliga και διστάζει να προτιμήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Ο Όντρεϊ Λινγκρ

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού έμαθαν από το περσινό πάθημα των αναμετρήσεων με τη Σλάβια Πράγας και προσπαθούν να επανδρώσουν εγκαίρως το δυναμικό. Για να έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επαρκείς λύσεις στον Β’ προκριματικό του Champions League. Οπότε, έκλεισαν τον Μλαντένοβιτς, τώρα τον Τζούρισιτς και έχουν στραφεί σε άμεσα υλοποιήσιμες λύσεις.

Βέβαια, ο Λινγκρ δεν διαγράφεται από τη λίστα των «πράσινων». Ο Τσέχος παρά τα όνειρα του για τη Γερμανία, εντούτοις δεν έχει καν προχωρημένη κρούση. Ο Παναθηναϊκός θα παρακολουθεί την υπόθεση του και με τις κατάλληλες προϋποθέσεις (πωλήσεις ή αποχωρήσεις από μεσοεπιθετικούς), θα τον προσεγγίσει ξανά στη διάρκεια του καλοκαιριού.