Παναθηναϊκός: Ο ορίζοντας του Μάγκνουσον και η συζήτηση για μεταγραφή

Σένκεφελντ, Μάγκνουσον

i

Intime

Παναθηναϊκός: Ο ορίζοντας του Μάγκνουσον και η συζήτηση για μεταγραφή

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:34 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 10:41 - 28.09.2023

Η απώλεια του Χόρντουρ Μάγκνουσον θα ανοίξει τη συζήτηση για τη μεταγραφική ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας τον Ιανουάριο. Το Sportal εξηγεί τι ισχύει με το ενδεχόμενο προσθήκης στα μετόπισθεν.

Ο σοβαρός τραυματισμός του Χόρντουρ Μάγκνουσον προκαλεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού. Όχι τόσο ποσοτικά, αφού ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει στη διάθεση του άλλος τρεις κεντρικούς αμυντικούς και έναν κατά συνθήκη.

Στο ρόστερ του Τριφυλλιού ανήκουν ο αρχηγός, Μπαρτ Σένκεφελντ και οι νεοφερμένοι Έρικ Πάλμερ-Μπράουν και Τιν Γεντβάι. Ο πρώτος με μεταγραφή από την Τρουά και ο δεύτερος με δανεισμό από τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

Στο κέντρο της άμυνας μπορεί να αγωνιστεί με άνεση και ο Γουίλιαν Αράο. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος έχει επιστρατευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν για να καλύψει τη θέση από ανάγκη, είτε για να εκμεταλλευτεί ο προπονητής τις ικανότητες του παίκτη στη δημιουργία από τα μετόπισθεν.

Πρακτικά, ο Αράο είναι αυτός ο οποίος έχει τα προσόντα για να αναπληρώσει τις δημιουργικές ικανότητες του Μάγκνουσον. Ο Γιοβάνοβιτς τον αξιοποίησε ήδη στον συγκεκριμένο ρόλο στο διπλό του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες. Ταυτόχρονα, ο Αράο δεν υστερεί στον δυναμισμό ή στην ανασταλτική προσήλωση.

Μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού, ο ορίζοντας επιστροφής του Μάγκνουσον στη δράση προσδιορίζεται για τον Απρίλιο. Σε ένα τάιμινγκ που η μάχη για τον τίτλο θα κορυφωθεί στα Play Offs, μοιάζει δύσκολο ο προερχόμενος από πολύμηνη απραξία Ισλανδός στόπερ, να πάρει χρόνο συμμετοχής. Διότι ο Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει το περιθώριο για προσαρμογές.

Προφανώς, τίθεται το ερώτημα εάν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θα ψάξουν για στόπερ τον Ιανουάριο, στη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Μία ερώτηση που προς το παρόν, δεν έχει απάντηση.

Ασφαλώς, το τμήμα σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού δουλεύει εντατικά, παρακολουθεί παίκτες, συγκεντρώνει πληροφορίες και δημιουργεί προφίλ. Ανάμεσα τους, υπό παρακολούθηση τελούν και κεντρικοί αμυντικοί, ώστε αν και όταν ο Γιοβάνοβιτς και ο Γιάννης Παπαδημητρίου χρειαστούν επιλογές, να έχουν πληθώρα.

Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει προβεί σε νύξη για μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας. Θα αξιολογήσει την κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα και αν το κρίνει απαραίτητο, θα ζητήσει ενίσχυση στα μετόπισθεν. Για την ώρα, δεν έχει αρχίσει αναζήτηση για στόπερ και δεν υπάρχει ένδειξη για κάτι τέτοιο.