Ο Πούχατς τα βρίσκει… σκούρα σε Αθήνα και Βερολίνο
i

Τιμοτέους Πούχατς / Intime

Ο Πούχατς τα βρίσκει… σκούρα σε Αθήνα και Βερολίνο

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:45 - 01.03.2023 / Ανανεώθηκε: 15:46 - 01.03.2023

Πολωνός δημοσιογράφος εξηγεί γιατί ο Πούχατς δεν εκπληρώνει τον σκοπό του στον Παναθηναϊκός και πώς η κατάσταση δυσχεραίνει πρόωρα και στην Ουνιόν.

Τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο Τιμοτέους Πούχατς περιέγραψε ο Πολωνός δημοσιογράφος, Τόμας Τσβιακάλα. Ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού θεωρείται ένα από τα ελπιδοφόρα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ στην πατρίδα του και συγκεντρώνει την προσοχή με τα πεπραγμένα του.

Ο Τσβιακάλα αναλύει ότι ο Πούχατς δέχτηκε να έρθει στον Παναθηναϊκό ως δανεικός για να πάρει τον χρόνο που δεν έβρισκε στην Ουνιόν. Μόνο που ο σκοπός του δεν εκπληρώνεται, παρότι παίζει πιο συχνά απ’ ότι στη Bundesliga.

Ο Πούχατς έχει 8 συμμετοχές στη Super League με 260 λεπτά και άλλες 3 στο Κύπελλο με 175 λεπτά. Αναμφίβολα, συνιστά πρόοδο σε σχέση με τα τρία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, που είχε ο 23χρονος παίκτης μέχρι τα Χριστούγεννα στη Γερμανία. 

Αν και απέχει από το επιθυμητό, αφού ο Πούχατς φιλοδοξούσε να εκπαραθυρώσει τον Χουάνκαρ από την ενδεκάδα. Δύσκολα θα τα καταφέρει, αφού ο Ισπανός διαθέτει μεγαλύτερη αξιοπιστία ανασταλτικά από τον Πολωνό.

Είναι γεγονός πως όσο απειλητικός είναι ο Πούχατς όταν προωθείται με τη μπάλα, άλλο τόσο επιπόλαια λειτουργεί στην άμυνα. Από κακό διώξιμο του δέχτηκε ο Παναθηναϊκός το γκολ στην ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Πούχατς έχει βεβιασμένη αντίδραση στο γκολ του Βρουσάι στο ντέρμπι, που εν τέλει δεν μέτρησε.

Ο δημοσιογράφος Τσβιακάλα υποστηρίζει πως μία λύση για να αυξηθεί ο χρόνος του Πούχατς, είναι η… μετάθεση: να παίξει αριστερός χαφ. Με αυτό τον τρόπο, ο Πούχατς θα αξιοποιήσει τα επιθετικά προσόντα του και θα καλύψει την ανασταλτική αδυναμία. Ωστόσο, τουλάχιστον για την ώρα, ο Γιοβάνοβιτς δεν φαίνεται να το σκέφτεται. 

Οι συνθήκες διαμορφώνονται αρνητικές για τον Πούχατς και στην Ουνιόν, λόγω της απόκτησης τον Ιανουάριο του αριστερού μπακ, Ζερόμ Ρουσιγιόν. Ο οποίος αγωνίστηκε εναντίον της Μπάγερν Μονάχου και είχε καλή απόδοση.

Εφόσον ο Ρουσιγιόν εδραιωθεί στην ενδεκάδα, η επιστροφή του Πούχατς στο Βερολίνο το προσεχές καλοκαίρι, θα έχει αντίξοες περιστάσεις. Και ενδεχομένως, να αποδειχτεί σύντομη, με τον 23χρονο ποδοσφαιριστή να αναγκάζεται να ψάξει για νέο περιβάλλον…