Παναθηναϊκός: Η παραδοχή των λαθών στο ντέρμπι και η αφύπνιση του ημιχρόνου
i

Ιβάν Γιοβάνοβιτς / Intime

Παναθηναϊκός: Η παραδοχή των λαθών στο ντέρμπι και η αφύπνιση του ημιχρόνου

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:49 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:01 - 26.02.2023

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού δεν αναζήτησαν άλλοθι για την κακή απόδοση τους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα κατά την αποχώρηση της αποστολής του Παναθηναϊκού από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Οι «πράσινοι» αναγνώριζαν ότι δεν έπαιξαν καλά και σε ένα σημαντικό ραντεβού για την εξέλιξη της σεζόν, εμφανίστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου.

Από την άλλη, έστω και έτσι, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς άντεξαν και πήραν ένα βαθμό που ίσως να έχει τη δική του σημασία στη μάχη του τίτλου. Διότι όπως έχει εξηγήσει ο Γιοβάνοβιτς, το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος και όχι ένα σπριντ μικρής διάρκειας.

Για αυτό και σε σχετική ερώτηση που δέχτηκε από δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου στο «Καραϊσκάκης», ο Γιοβάνοβιτς εξέφρασε την ενόχληση του για την υποτίμηση του Παναθηναϊκού. Και επισήμανε πως η ομάδα του είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία από την αρχή της σεζόν και όχι όψιμα.

Άλλωστε, ουδέποτε ο Σέρβος έχει επιδιώξει να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα. Όταν ο Παναθηναϊκός δεν αποδίδει καλά, ο πρώτος ο οποίος το παραδέχεται είναι ο προπονητής του. Χωρίς να καταφεύγει σε δικαιολογίες ή άλλοθι και ποτέ δεν έχει προκαλέσει τους αντιπάλους. 

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ιβάν κινήθηκαν και οι δηλώσεις των παικτών. Ο Πούχατς σε συνέντευξη του που θα διαβάσετε στο Sportal, αλλά και οι Μπρινιόλι και Σένκεφελντ οι οποίοι φιλοξενήθηκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν εξωράισαν την εικόνα του Παναθηναϊκού. Αμφότεροι προέταξαν την ανάγκη για άμεση ανασυγκρότηση και διόρθωση των λαθών.

Στο μεταξύ, Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είδε τους παίκτες του να υποπίπτουν σε πολλά ατομικά λάθη στη διάρκεια του παιχνιδιού, εικόνα που δεν τον έχουν συνηθίσει. Ο Σέρβος προέβη σε αρκετές παρατηρήσεις, ειδικά στη διάρκεια του ημιχρόνου που είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει απ’ ευθείας με όλη την ενδεκάδα του. 

Ο Γιοβάνοβιτς προσπάθησε να συνεφέρει τους ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού, ζητώντας τους σε έντονο ύφος να μην χάνουν την ψυχραιμία τους και να λειτουργήσουν με ηρεμία. Κυρίως, να σιγουρεύουν τις αποφάσεις τους και να μην δίνουν εύκολες αντεπιθέσεις στους γηπεδούχους.