Ο Σάρλια μετά τον Παναθηναϊκό γύρισε στην Κροατία – Η νέα του ομάδα και η αποθέωση για την αμυντική επίδοση του «τριφυλλιού»

Ο Σάρλια στη Χάιντουκ.

i

©twitter/@hajduk

Ο Σάρλια μετά τον Παναθηναϊκό γύρισε στην Κροατία – Η νέα του ομάδα και η αποθέωση για την αμυντική επίδοση του «τριφυλλιού»

Γιώργος Σακελλαρίου 18:36 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:43 - 15.06.2023

Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια έφυγε από τον Παναθηναϊκό και υπέγραψε συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια με την Χάιντουκ Σπλιτ. Αποθέωση για την αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού».

Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια δεν έμεινε στον Παναθηναϊκό, υπήρχε απόσταση στο οικονομικό κι έτσι ο έμπειρος Κροάτης στόπερ αποχώρησε.

Ο Σάρλια μετά το «τριφύλλι» δεν άργησε να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Έτσι, επέστρεψε στην πατρίδα του, αφού υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Χάιντουκ Σπλιτ.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου υπάρχει ειδική αναφορά στην αμυντική επίδοση του Παναθηναϊκού αναφέρεται: «Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια είναι η πρώτη μεταγραφή της Χάιντουκ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Ο 26χρονος στόπερ υπέγραψε σήμερα τετραετές συμβόλαιο, αφού αγωνίστηκε με επιτυχία τις δύο τελευταίες σεζόν στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Θα φορέσει τη φανέλα με το νούμερο 31 στη Χάιντουκ.

Ο Σάρλια γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1996 στην Κοπρίβνιτσα κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Σλάβεν Μπέλουπ. Ως νεαρός παίκτης πέρασε ως δανεικός σε Κοπρίβνιτσα και Σόλιν και το καλοκαίρι του 2019 μετακόμισε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είχε την εμπειρία να παίξει στο τουρκικό πρωτάθλημα, για την Κασίμπασα και την Άνκαραγκιουτσού. Το καλοκαίρι του 2021 υπέγραψε στον Παναθηναϊκό.

Ο Σάρλια δεν μπορούσε να κρύψει την τεράστια συγκίνηση της υπογραφής στη Χάιντουκ, με την οποία εκπλήρωσε το όνειρο ζωής του.

«Είμαι ενθουσιασμένος, ανυπομονώ να γνωρίσω την ομάδα και να ξεκινήσω. Όλοι πάντα ονειρεύονταν μεγάλους συλλόγους και εγώ είχα μόνο ένα όνειρο, να παίξω για τη Χάιντουκ. Δεν υπάρχει πολλή εξήγηση. Αυτή την εβδομάδα παντρεύτηκα και υπέγραψα στη Χάιντουκ. Η Χάιντουκ είναι μέρος του εαυτού μου από την παιδική μου ηλικία. Έχω παίξει σε όλους τους συλλόγους υπό πίεση και το έχω συνηθίσει. Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε όλοι το καλύτερο δυνατό και να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό μπορώ να το υποσχεθώ».

Ο αθλητικός διευθυντής Μιντάουγκας Νικολίτσιους ήταν επίσης ευχαριστημένος λόγω της απόκτησης του Σάρλια κι αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό:

«Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που φέραμε έναν παίκτη στον σύλλογο με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Προέρχεται από μια ομάδα που τη φετινή σεζόν ήταν ποιοτική σε αμυντική φάση και όπως φαίνεται από τους στατιστικούς δείκτες δέχτηκε μόλις 16 γκολ από τους συνολικά 36 αγώνες που έπαιξε. Σίγουρα μας φέρνει τη σταθερότητα και την ηρεμία που χρειαζόμαστε. Λαμβάνοντας υπόψη τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα όπου έχει παίξει μέχρι στιγμής, έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία παίζοντας υπό πίεση και έχτισε τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα του, που είναι πολύ απαραίτητο και εκφράζεται στο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται η Χάιντουκ.

Λαμβάνοντας υπόψη την καταγωγή του, που βρίσκεται κοντά στο Ζαντάρ, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τη Χάιντουκ και πιστεύω ότι θα ξέρει πώς να διοχετεύσει την εμπειρία και το συναίσθημά του προς τη σωστή κατεύθυνση που χρειάζεται αυτός ο σύλλογος».

Ζβόνιμιρ, καλώς ήλθες στη Χάιντουκ! Σου ευχόμαστε καλή τύχη, επιτυχία και μία σεζόν με θετικά συναισθήματα φορώντας τη λευκή φανέλα!».