Πόσοι Παναθηναϊκοί θα βρεθούν την Τρίτη στο γήπεδο της Μπράγκα

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Πόσοι Παναθηναϊκοί θα βρεθούν την Τρίτη στο γήπεδο της Μπράγκα

Βασίλης Μοιρώτσος 19:29 - 22.08.2023 / Ανανεώθηκε: 20:52 - 22.08.2023

Με κόσμο στο πλευρό του θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός στο πρώτο παιχνίδι με τους Πορτογάλους.

Πριν από μία εβδομάδα ο Παναθηναϊκός πήρε μια επική πρόκριση στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας απέναντι στη Μαρσέιγ. Παίζοντας μπροστά σε περίπου 70.000 θεατές και χωρίς την υποστήριξη δικών του φιλάθλων, όπως είχε γίνει στο Κοζιτσε, το τριφύλλι κατάφερε να αντέξει και να γυρίσει στην Αθήνα με την πρόκριση.

Η απαγόρευση της UEFA για μετακίνηση φιλάθλων στο συγκεκριμένο ζευγάρι στέρησε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού μια μεγάλη εκδρομή σε μια από τις σημαντικότερες έδρες της Ευρώπης, αλλά στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία ορθώς έπραξαν. Η ασφάλεια είναι πάνω απ' όλα. 

Ασφάλεια που θεωρείται δεδομένη στη... φιλήσυχη (και καυτή από πλευράς θερμοκρασίας) Μπράγκα στην οποία βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Παναθηναϊκός. Εδώ δεν είναι Μασσαλία να υπάρχει φόβος και ακόμα και για εμάς μια βόλτα στην πόλη είναι φυσιολογική και όχι όπως στη Γαλλία που είχαμε την προσοχή μας παντού μη μας... καταλάβουν ότι είμαστε Έλληνες.

Σήμερα το απόγευμα αλλά και αύριο αναμένεται να φτάσει στην Μπράγκα κόσμος του Παναθηναϊκού και αυτή τη φορά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα έχει στήριξη από φιλάθλους της. Οι οποίοι πάντως δε θα είναι πολλοί.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπάρχουν, περίπου 200 φίλοι του Παναθηναϊκού θα βρεθούν αύριο στο γήπεδο της Μπράγκα για να στηρίξουν την ομάδα τους. Αρχικά υπήρχε διάθεση από πολύ περισσότερο κόσμο, όμως το κόστος του ταξιδιού είναι πολύ μεγάλο από τη στιγμή μάλιστα που μόλις πριν μια εβδομάδα μπορούσες να κλείσεις εισιτήρια μιας και δεν γνώριζε ο κόσμος ότι ο Παναθηναϊκός θα προκριθεί. Μια ματιά στις πτήσεις να ρίξει κάποιος θα διαπιστώσει πως χρειάζονταν 600 και 700 ευρώ μονάχα για τη μετακίνηση από την Ελλάδα στην Πορτογαλία και μάλιστα όχι στην Μπράγκα αφού δεν υπάρχει αεροδρόμιο, αλλά στο Οπορτο και από εκεί οδικώς για να φτάσεις στην Μπράγκα. Συν το κόστος της διαμονής, τα ποσά πήγαιναν σε πολύ μεγάλα ύψη.