Ο Παναθηναϊκός των ρεκόρ: Πότε οι πράσινοι σκόραραν 21 ή περισσότερα γκολ στις εφτά πρώτες αγωνιστικές

Ο Παναθηναϊκός των ρεκόρ: Πότε οι πράσινοι σκόραραν 21 ή περισσότερα γκολ στις εφτά πρώτες αγωνιστικές

Ορέστης Καδδάς 12:47 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:49 - 09.10.2023

Ο Παναθηναϊκός είναι εξαιρετικός επιθετικά στο ξεκίνημά του στη φετινή Super League, έχοντας 21 γκολ σε 7 ματς και θυμίζει τη σεζόν 1994/1995.

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκοράρει κατά ριπάς στην αρχή τουλάχιστον της χρονιάς και φαίνεται να έχει ξεπεράσει για τα καλά το πρόβλημα στο σκοράρισμα που αντιμετώπιζε σε κάποιες περιπτώσεις πέρυσι. Απόδειξη αποτελούν τα 21 γκολ σε 7 ματς για Super League. Ανάμεσά τους οι δύο «πεντάρες», η πρόσφατη με τον Ατρόμητο, αλλά και αυτή με τον Παναιτωλικό, καθώς και τα τέσσερα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Την περασμένη σεζόν το «Τριφύλλι» ολοκλήρωσε τη σεζόν με 47 γκολ, οπότε με τα 21 βρίσκεται ήδη σχεδόν στα μισά.Και δεν είναι μόνο η ευκολία στο γκολ, αλλά και ο πλουραλισμός που υπάρχει σε αυτό. Τέσσερις παίκτες έχουν πετύχει έως τώρα από τρία γκολ. Ο Ιωαννίδης, ο Μπερνάρ, ο Παλάσιος και ο Τζούρισιτς.

Και όλα αυτά ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και η κούραση της Ευρώπης, με τον Παναθηναϊκό για παράδειγμα να πετυχαίνει 5 γκολ στην ομάδα του Περιστερίου χτες (8/10) ύστερα από το ταξίδι στο Ισραήλ για τον αγώνα με τη Μακάμπι Χάιφα. Προφανώς αυτό ο Γιοβάνοβιτς το χρωστάει σε ένα βαθμό στο μεγάλο βάθος που υπάρχει στο ρόστερ και το οποίο του έλειπε την περασμένη χρονιά.

Το ακόμα καλύτερο ξεκίνημα της σεζόν 1994/1995

Για να φτάσουμε σε ανάλογο ξεκίνημα, τουλάχιστον σε επίπεδο σκοραρίσματος πρέπει να γυρίσουμε πίσω πολλά χρόνια, συγκεκριμένα 29 και στη σεζόν 1994/1995. Τότε ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει 23 γκολ στα πρώτα 7 ματς, αλλά ήταν και πρώτο με 7/7 και 21 βαθμούς.

Αν κάποιος πιστεύει στους οιωνούς η χρονιά εκείνη συνδικάστηκε και με την κατάκτηση του 17ου πρωταθλήματος. Τώρα βέβαια η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική, καθώς έχουν υπάρξει δύο απώλειες βαθμών. Η μια μετά την ήττα με 2-1 στη Λεωφόρο από την ΑΕΚ και η άλλη στην ισοπαλία με 2-2 επί του ΠΑΟΚ και πάλι εντός έδρας.

Τότε το μεγάλο όπλο ήταν ο Κριστόφ Βαζέχα που στα πρώτα επτά ματς είχε πετύχει 9 γκολ, τελειώνοντας τη χρονιά με 29! Ακόμα από τρία είχαν οι Μπορέλι και Αποστολάκης στην εκκίνηση του πρωταθλήματος.

Το χατ τρικ του Βαζέχα με την Καβάλα:

Γιοβάνοβιτς: «Έχουμε περισσότερη ποιότητα φέτος και παίρνουμε πιο άνετες νίκες» - Εξήρε τη διάθεση των παικτών του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:28 - 09.10.2023

Γιοβάνοβιτς: «Έχουμε περισσότερη ποιότητα φέτος και παίρνουμε πιο άνετες νίκες» - Εξήρε τη διάθεση των παικτών του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία της ομάδας του.

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις της με το διπλό επί του Απόλλων Σμύρνης με 3-2 στη «Ριζούπολη». ενώ ακολούθησαν άλλα έξι. Πιο ευρείες νίκες ήταν το 4-1 με τον Εδεσσαϊκό, το 5-2 εκτός έδρας με τον Ιωνικό και το 5-1 στην Καβάλα, παιχνίδι στο οποίο ο Βαζέχα πέτυχε χατ τρικ. Ακόμα υπήρξε και το 3-0 επί του ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Οι μεγαλύτερες νίκες τη σεζόν εκείνη έγιναν με τον Πανιώνιο, τον οποίο στα δύο παιχνίδια νίκησε με 6-0 στη Νέα Σμύρνη και 6-1 εντός.