Πότε θα γίνουν οι αγώνες του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα στα πλέι οφ του Champions League
i

© Intime

Πότε θα γίνουν οι αγώνες του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα στα πλέι οφ του Champions League

Άγγελος Φραγκισκάτος 01:03 - 16.08.2023 / Ανανεώθηκε: 01:15 - 16.08.2023

Την Μπράγκα θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ του Champions League. Πότε θα γίνουν οι δύο αγώνες

Ένα βήμα πριν τους ομίλους του Champions League είναι ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι πήρε την πρόκριση κόντρα στη Μαρσέιγ στα πέναλτι και σε συνδυασμό με τη νίκη με 1-0 στη Λεωφόρο πήρε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Champions League.

Το τελευταίο εμπόδιο που θα πρέπει να περάσει η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League είναι αυτό της Μπράγκα. Οι Πορτογάλοι νίκησαν με 3-0 το πρώτο ματς κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα και νίκησαν με 4-1 στη ρεβάνς της Σερβίας.

Ο πρώτος αγώνας του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα θα γίνει στις 23 Αυγούστου στην Πορτογαλία στις 22:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Η ρεβάνς θα γίνει 29 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ την ίδια ώρα. 

Οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με ομάδες από την Πορτογαλία

Τέσσερις φορές έχει παίξει κατά το παρελθόν με ομάδες από την Πορτογαλία ο Παναθηναϊκός. Το τριφύλλι έχει αντιμετωπίσει σε τρεις περιστάσεις την Πόρτο και μία την Εστορίλ.

Τη σεζόν 1995-1996, ο Παναθηναϊκός έπαιξε για πρώτη φορά κόντρα σε ομάδα από την Πορτογαλία. Η Πόρτο ήταν αντίπαλος του τριφυλλιού στη φάση των ομίλων του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 1-0 στον αγώνα που έγινε στο Ντας Άντας με γκολ του Δημήτρη Μάρκου στις 18 Οκτωβρίου 1995. Την 1η Νοεμβρίου 1995 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ΟΑΚΑ και φέρνουν ισοπαλία (0-0). Ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης τότε, όπου αποκλείστηκε από τον Άγιαξ.

Το τριφύλλι αντιμετώπισε και πάλι την Πόρτο τη σεζόν 2001-2002 στη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League. Το 0-0 της Λεωφόρου στις 21 Νοεμβρίου 2001 ήταν την πρώτη αγωνιστική. Η Πόρτο επιβλήθηκε με 2-1 στο Ντας Άντας με γκολ των Ντέκο (12') και Πένα (54') με τον Κόλκα (65') να μειώνει για το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε ως δεύτερος πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στα προημιτελικά αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα, την οποία νίκησε με 1-0 στη Λεωφόρο αλλά στη συνέχεια ηττήθηκε με 3-1 στη ρεβάνς, σε έναν αγώνα που μνημονεύεται μέχρι και σήμερα για τη χαμένη ευκαιρία του Βλάοβιτς λίγο πριν το τέλος.

Το τριφύλλι συναντήθηκε και πάλι με την Πόρτο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ουέφα τη σεζόν 2002-2003. Οι Πορτογάλοι είχαν στον πάγκο τους τον Ζοσέ Μουρίνιο, που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα στην προπονητική. Ο πρώτος αγώνας στην Πορτογαλία έληξε με νίκη του Παναθηναϊκού χάρη σε γκολ του Ολιζαντέμπε στο 73ο λεπτό.

Η ρεβάνς έγινε στις 20 Μαρτίου 2003. Το γρήγορο γκολ του Ντερλέι στο 16' ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, στο 103΄ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της Πόρτο και της έδωσε την πρόκριση. Στη συνέχεια, η Πόρτο κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό κόντρα στη Σέλτικ και έναν χρόνο μετά έφτασε στην κατάκτηση του Champions League.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την Εστορίλ στη φάση των ομίλων του Europa League τη σεζόν 2014-2015. Το τριφύλλι ηττήθηκε με 2-0 στην Πορτογαλία και έφερε 1-1 στην έδρα του. Εκείνη τη σεζόν, οι πράσινοι τερμάτισαν στην τελευταία θέση του πέμπτου ομίλου πίσω από την Ντιναμό Μόσχας, την Αϊντχόφεν και την Εστορίλ.