Παναθηναϊκός: Σκοπός να κλείσει άμεσα ένας κεντρικός αμυντικός

Ζαουάντ Ελ Γιαμίκ / realvalladolid.es

i

Ζαουάντ Ελ Γιαμίκ / realvalladolid.es

Παναθηναϊκός: Σκοπός να κλείσει άμεσα ένας κεντρικός αμυντικός

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:23 - 11.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 11.06.2023

Το πρόβλημα στην άμυνα δεν είναι μόνο ποιοτικό, αλλά και ποσοτικό, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να εντείνουν τις ενέργειες τους για την απόκτηση στόπερ.

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού εντείνουν τις ενέργειες τους για την ενίσχυση του ρόστερ, με το κέντρο της άμυνας να έχει τεθεί σε προτεραιότητα. Στον συγκεκριμένο χώρο, το πρόβλημα είναι ποσοτικό, εκτός από την ποιοτική αναβάθμιση που επιχειρείται.

Ο Ζβόνιμιρ Σάρλια αποχαιρέτησε τους «πράσινους», ενώ το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι να μην ανανεώσει ούτε ο Αχιλλέας Πούγγουρας. Παρότι τυπικά, το ζήτημα δεν έχει κλείσει ακόμα.

Στο ρόστερ ανήκουν ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Ισλανδία και ο νεαρός Γιώργος Σιδεράς. Άρα, οι άνθρωποι του Τριφυλλιού ψάχνουν στην αγορά για δύο στόπερ: έναν πρωτοκλασάτο και εν δυνάμει βασικό και έναν για να συμπληρώσουν το καρέ των λύσεων.

Δύο από τις επιλογές είναι ο 29χρονος Κολομβιανός, Αλέξις Πέρες, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Τζιρεσούνσπορ και ο 24χρονος Ισπανός Τσάβι Μοντέρο, ο οποίος ανήκει στη Μπεσίκτας. Πρόκειται για δύο παίκτες με διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως αποκάλυψε το Sportal.

Ένας άλλος ποδοσφαιριστής ο οποίος εξετάζεται, είναι ο 29χρονος Μαροκινός, Ζαουάντ Ελ Γιαμίκ. Ο οποίος δεσμεύεται με τη Βαγιαδολίδ, όμως επιδιώκει είτε την αύξηση των αποδοχών με επέκταση συμβολαίου (το ισχύον λήγει τον Ιούνιο του 2024), είτε να φύγει με πώληση.

Τα μαροκινά ΜΜΕ έγραφα το Σάββατο ότι ο Ελ Γιαμίκ έχει μία πλουσιοπάροχη προσφορά από την Ουμ Σαλάλ του Κατάρ και προσανατολίζεται να τη δεχτεί. Βέβαια, χρειάζεται τη συγκατάθεση της Βαγιαδολίδ, η οποία υποβιβάστηκε στη Segunda Division και θα μειώσει το μπάτζετ της.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου, ο Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του θα υποδεχτούν τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Θεωρείται απίθανο να βρεθεί νέος αμυντικός μέχρι τότε, όμως οι ιθύνοντες της ΠΑΕ καταβάλλουν προσπάθειες να κλείσουν μία μεταγραφή το συντομότερο δυνατό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μένει πίσω η αναζήτηση για τους μέσους. Απλώς, η άνεση χρόνου είναι λίγο μεγαλύτερη και συντηρείται σε εκκρεμότητα η συζήτηση για τον Όντρεϊ Λινγκρ. Με τον Τσέχο μεσοεπιθετικό να είναι ο πρώτος στόχος και τους «πράσινους» να προετοιμάζουν τις εναλλακτικές τους.