Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν... κρυπτονίτης για τον Μπαρτ Σένκεφελντ

Μπαρτ Σένκεφελντ / Intime

i

Μπαρτ Σένκεφελντ / Intime

Ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν... κρυπτονίτης για τον Μπαρτ Σένκεφελντ

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:15 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 05.05.2023

Το δις εξαμαρτείν του Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός αντιμετώπισε δύο φορές φέτος την ομάδα τoν ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και αποβλήθηκε ισάριθμες.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες του Παναθηναϊκού. Στον Ολλανδό βασίζεται ένα μεγάλο μέρος της εξαιρετικής φετινής ανασταλτικής λειτουργίας της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και όταν απουσιάζει, το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο.

Στο Τριφύλλι όλοι αναγνωρίζουν την αξία του Σένκεφελντ. Για αυτό η ΠΑΕ ανανέωσε το συμβόλαιο του 31χρονου στόπερ, ανταμείβοντας τον με αποδοχές που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Ο Σένκεφελντ με την απόδοση του δικαιολογεί την αμοιβή του, αν και έχει βρεθεί ο… κρυπτονίτης του. Ο οποίος είναι ο ΠΑΟΚ, όταν τον αντιμετωπίζει στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Γιοβάνοβιτς: «Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο κι αυτό μας γεμίζει πίεση»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

00:23 - 04.05.2023

Γιοβάνοβιτς: «Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο κι αυτό μας γεμίζει πίεση»

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε για την πίεση που νιώθουν οι «πράσινοι», το ματς με τον Ολυμπιακό και τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα του κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Δεν εξηγείται διαφορετικά πως σε δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τον συγκεκριμένο αντίπαλο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Ολλανδός στόπερ έχει αποβληθεί. Ίσως πρόκειται για σύμπτωση, ίσως οφείλεται στην πίεση που ασκούν οι «ασπρόμαυροι» και λυγίζουν την ψυχραιμία του Σένκεφελντ.

Η πρώτη αποβολή σημειώθηκε στον δεύτερο προημιτελικό του Κυπέλλου τον Ιανουάριο. Με το σκορ ξανά τότε στο 1-1 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ και την πρόκριση να έχει χαθεί, στο 90’ ο Σένκεφελντ υπέπεσε σε ένα ανούσιο μαρκάρισμα στον Μπίσεσβαρ και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με συνέπεια να μην παίξει στο ματς πρωταθλήματος με τον ίδιο αντίπαλο, τέσσερις μέρες μετά.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε ενοχληθεί σφοδρά με την επιπολαιότητα του υπαρχηγού του και η διοίκηση τον τιμώρησε με πρόστιμο 20.000 ευρώ. Ο Σένκεφελντ ζήτησε συγνώμη ενώπιον των συμπαικτών του και απάντησε στο χορτάρι ανεβάζοντας την απόδοση του.

Τώρα, στα Play Offs, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ πάλι στο 1-1, ο Σένκεφελντ είδε απ’ ευθείας κόκκινη στο 83’, σε μία νέα βεβιασμένη ενέργεια. Αντί να απομακρύνει υπό την πίεση του Μπράντον, έχασε τη μπάλα και στην προσπάθεια του να διώξει, τον χτύπησε με το πόδι στο κεφάλι. Σε μία ενέργεια που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

Πάντως, αυτή τη φορά ο Γιοβάνοβιτς τον κάλυψε πλήρως, αναγνωριζοντας τις τελείως διαφορετικές συνθήκες. Την κόπωση, την πίεση από τη μάχη του τίτλου, εν μέρει και την απογοήτευση. Με την έμμεση συνέπεια του Ολλανδού να είναι πως θα παρακολουθήσει με πολιτικά τους συμπαίκτες του να διεκδικούν τον τίτλο στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων στο Φάληρο.