Μία «ζαριά» στο Φάληρο και μία υπενθύμιση

Ντάνιελ Μαντσίνι

i

© Intime

Μία «ζαριά» στο Φάληρο και μία υπενθύμιση

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:27 - 04.05.2023 / Ανανεώθηκε: 00:40 - 04.05.2023

Ο Παναθηναϊκός δεν έπραξε αυτό που έπρεπε ούτε απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως εξακολουθεί να είναι κύριος της μοίρας του. Έχοντας μπροστά του ένα πάρα πολύ δύσκολο εμπόδιο…

Απ’ όποια σκοπιά και να το πιάσεις, το 1-1 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, πληγώνει. Όχι τόσο από το πρίσμα της χαμένης ευκαιρίας. Το ίδιο θα λένε και στην ΑΕΚ για το 0-0 με τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα βράδυ που οι δύο διεκδικητές του τίτλου φάνηκαν ασυνεπείς με το ραντεβού τους. Όπως συνέβη και την Κυριακή, ασχέτως αν η Ένωση έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία του όμορφου θεάματος στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το ματς δεν ήταν κακός. Κάθε άλλο. Άστοχος ήταν. Δύο φορές ο Μπερνάρ, δύο φορές ο Σπόραρ, μία ο Τσόκαϊ, το δοκάρι του Μαντσίνι. Έτσι και αλλιώς, δεν δημιουργεί πολύ περισσότερες ευκαιρίες σε κάθε παιχνίδι. Απλώς έχει το κακό… συνήθειο να μην τις τελειώνει.

Το πρόγραμμα για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ μέχρι το φινάλε
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:17 - 03.05.2023

Το πρόγραμμα για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ μέχρι το φινάλε

Μία μάχη που θα συνεχιστεί είναι εκείνη της κορυφής, όσον αφορά τη Super League, με τους Παναθηναϊκό και ΑΕΚ να χρειάζονται τρίποντο στις εναπομείνασες αναμετρήσεις, μετά τις ισοπαλίες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε τον Μπερνάρ και τον Σπόραρ για να αναβαθμίσει την επίθεση του. Να προσθέσει ποιότητα, κλάση, τεχνική σε ένα ρόστερ που δεν τα διέθετε στο βαθμό που αρμόζει στο Τριφύλλι. Όταν οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι μεσοεπιθετικοί σπαταλούν τόσες κλασικές ευκαιρίες σε μία κομβική αναμέτρηση, το ζήτημα δεν χρήζει περαιτέρω ανάλυσης.

Το κοουτσάρισμα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε αυτό το ματς δεν ήταν το ενδεδειγμένο. Ο Λουτσέσκου διέγνωσε εγκαίρως το κακό βράδυ του Κώτσιρα και τον σημάδεψε. Ο Γιοβάνοβιτς έβλεπε τον δεξιό μπακ του να τυραννιέται και δεν τον προστάτευσε. Αντίθετα, τον άφησε εκτεθειμένο και από εκεί ο Παναθηναϊκός έπαθε τη ζημιά. Η οποία παραλίγο να ήταν μη αναστρέψιμη.

Ο Γιοβάνοβιτς άργησε να περάσει στο ματς τον Ρούμπεν ή να γεμίσει με άλλον παίκτη τον «άξονα» του. Γενικά, ο Σέρβος συμπεριφέρθηκε φοβικά, παρότι πλέον δεν θα έπρεπε. Με τη σιγουριά της δεύτερης θέσης και της συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League, o Παναθηναϊκός προσπαθεί να ολοκληρώσει μία υπέρβαση. Άρα, ο Σέρβος έπρεπε να αισθάνεται πιο απευθερωμένος. Κάτι που δεν συμβαίνει…

Οι «πράσινοι» είχαν σαφώς καλύτερη απόδοση απέναντι στον ΠΑΟΚ, όμως το άγχος τους έχει καταβάλλει. Η επιπολαιότητα του Χουάνκαρ να μην διώξει κόντρα στην ΑΕΚ δεν κόστισε λόγω του δοκαριού του Τσούμπερ. Όπως η ίδια ενέργεια του Σένκεφελντ με τον Μπράντον κόστισε στην αποβολή του Ολλανδού στόπερ. Με τον υπαρχηγό του Παναθηναϊκού να μην παίζει την Κυριακή εναντίον του Ολυμπιακού και τον Γιοβάνοβιτς να προβληματίζεται για τον αντικαταστάτη του.

Γενικά, υπάρχουν αρκετά θέματα προς συζήτηση και ανάλυση. Έχει σημασία; Στην πραγματικότητα, όχι. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι κύριος της μοίρας του, αλλά με τέτοια απόδοση η νίκη στο Φάληρο θα είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Όσοι οραματίζονται ότι ο Ολυμπιακός θα δώσει τη νίκη, πλανώνται πλάνην οικτράν. Το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων θα παιχτεί στα ίσα και κάθε αποτέλεσμα θα είναι πιθανό.

Τέλος, δεν είχα σκοπό να το θίξω, αλλά θα το αναφέρω προς υπενθύμιση. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός αυτός ο οποίος συνεργάζεται με άλλη ομάδα για τον έλεγχο της ΕΠΟ ή της Super League 2. Άλλες είναι οι ομάδες που συμμαχούν για να ελέγχουν την Ομοσπονδία. Καλό θα είναι όσοι αφήνουν υπόνοιες για το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, να σκέφτονται πρώτα τις «αμαρτίες» τους.