Οι τέσσερις αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον γ’ προκριματικό – Ξανά η Σλάβια Πράγας του Λινγκρ στον δρόμο του αν αποκλειστεί

Οι τέσσερις αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον γ’ προκριματικό – Ξανά η Σλάβια Πράγας του Λινγκρ στον δρόμο του αν αποκλειστεί

Γιώργος Σακελλαρίου 14:24 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 21.06.2023

Ο Παναθηναϊκός εφόσον περάσει τη Ντνίπρο-1 θα παίξει με μία εκ των Μαρσέιγ, Ρέιντζερς, Μπράγκα, Αϊντχόφεν. Με τη Σλάβια Πράγας στον τρίτο προκριματικό του Europa League αν αποκλειστεί.

Ο Παναθηναϊκός έμαθε την αντίπαλό του στον δεύτερο προκριματικό του Champions League.

Αυτή θα είναι η Ντνίπρο-1, η οποία ήταν προτιμότερη (πάντα στα χαρτιά) από τη βελγική Γκενκ. Στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός επίσης γνωρίζει τους πιθανούς αντιπάλους. Πρόκειται για δυνατές ομάδες και μάλιστα οι δύο έχουν παίξει σε τελικό του Europa League τα τελευταία έξι χρόνια. Πρόκειται για τις Ρέιντζερς και Μαρσέιγ. Οι άλλες δύο είναι η Αϊντχόφεν, Μπράγκα.

Τα πράγματα, λοιπόν, είναι πιο ξεκάθαρα για τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού, εφόσον περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Το «τριφύλλι» θα είναι ανίσχυρο και στους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους θα είναι δυνατές ομάδες. Αυτές είναι οι Ρέιντζερς (δεύτερη στη Σκωτία με 54.000 βαθμούς στο ranking της UEFA), Μπράγκα (τρίτη στην Πορτογαλία με 44.000 βαθμούς). Η Μαρσέιγ (33. 000 βαθμούς) τερμάτισε τρίτη στη Γαλλία, αφού η Λανς κατέλαβε τη δεύτερη θέση και πήγε απευθείας στους ομίλους από το γαλλικό πρωτάθλημα.

Από την Ολλανδία στον δρόμο του Παναθηναϊκού, εφόσον βρεθεί στον τρίτο προκριματικό η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, θα είναι η Αϊντχόφεν (43.000 βαθμούς). Για την τελευταία αγωνιστική στην Eredivisie επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Άλκμααρ των Παυλίδη, Χατζηδιάκου και τερμάτισε δεύτερη, έξι βαθμούς μπροστά από τον Άγιαξ, ο οποίος ηττήθηκε 3-1 εκτός από την Τβέντε.

Η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιουλίου (τότε θα μάθει αντίπαλο και η ΑΕΚ που μπαίνει στον τρίτο γύρο από το μονοπάτι των πρωταθλητών). Το πρώτο ματς θα γίνει στις 8 ή 9 Αυγούστου και οι ρεβάνς στις 15 Αυγούστου.

Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός φτάσει στα playoffs του Champions League, τότε θα ξέρει από την κλήρωση στις 7 Αυγούστου τον πιθανό αντίπαλο. Τα ματς θα γίνουν στις 22 ή 23 Αυγούστου και η ρεβάνς στις 29 ή 30 Αυγούστου.

Σλάβια ξανά

Ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που αποκλειστεί, θα «υποβιβαστεί» στο Europa League και συγκεκριμένα στον τρίτο προκριματικό γύρο. Εκεί θα τον περιμένει η Σλάβια Πράγας. Η ομάδα της Τσεχίας, η οποία τερμάτισε δεύτερο στο πρωτάθλημά της, είναι στο ίδιο pot με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να παίξει με ελληνική ομάδα στην παρούσα φάση, οπότε αυτόματα θα αγωνιστεί κόντρα στους Τσέχους του Λινγκρ, ο οποίος αποτελεί και μεταγραφικό στόχο.

Την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τη Σλάβια Πράγας και αποκλείστηκε με ήττα 2-0 εκτός και ισοπαλία 1-1 εντός.