Αρτέμ Ντόβμπικ: Ποιο είναι το αστέρι της Ντνίπρο που σάρωσε με 24 γκολ και κοστίζει 11 εκατ. ευρώ

Αρτέμ Ντόβμπικ

i

©Photo by Ian MacNicol/Getty Images/Ideal Images

Αρτέμ Ντόβμπικ: Ποιο είναι το αστέρι της Ντνίπρο που σάρωσε με 24 γκολ και κοστίζει 11 εκατ. ευρώ

Κώστας Τόπας 13:42 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:06 - 21.06.2023

Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει στομ δεύτερο προκριματικό γύρο την Ντνίπρο-1, στην οποία αγωνίζεται το μεγάλο αστέρι της Ουκρανίας, Αρτέμ Ντόβμπικ.

Η κληρωτίδα ανέδειξε αντίπαλο του «τριφυλλιού» στον δεύτερο προκριματικό γύρο την Ντνίπρο-1, η οποία ασφαλώς ήταν ευπρόσδεκτη σε σχέση με τη βελγική Γκενκ. 

Οι «πράσινοι» θα κληθούν να δώσουν το πρώτο παιχνίδι μακριά από την έδρα τους και συγκεκριμένα στο Κόσιτσε της Σλοβακίας, λόγω του πολέμου στις 25 ή 26 Ιουλίου, ενώ η ρεβάνς θα λάβει χώρα θα γίνει στη Λεωφόρο 1 ή 2 Αυγούστου.

Το μεγάλο αστέρι της ουκρανικής ομάδας είναι αναμφισβήτητα ο Αρτέμ Ντόβμπικ. Η χρηματιστηριακή του αξία, φτάνει τα 11 εκατομμύρια ευρώ (σύμφωνα με το transfermarkt), ενώ ήδη ο 25χρονος επιθετικός έχει προσελκύσει αρκετούς μνηστήρες για την απόκτησή του. Τη φετινή σεζόν κατέγραψε εντυπωσιακές εμφανίσεις έχοντας βρει 29 φορές τον δρόμο τα αντίπαλα δίχτυα και μοιράζοντας οκτώ ασίστ σε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Πρώτος σκόρερ στην Ουκρανία

Πριν από μερικές εβδομάδες μάλιστα, η Ντνίπρο-1 επέκτεινε την συνεργασία της με τον πρώτο σκόρερ του Ουκρανικού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, η συνεργασία του 25χρονου φορ με τον σύλλογο επεκτάθηκε ως το καλοκαίρι του 2025. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μέσα σε τρεις σεζόν ο Ντόβμπικ έχει γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 53 γκολ σε 84 παιχνίδια ενώ έχει δώσει και 13 ασίστ.

Οταν πρωταγωνίστησε στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού

Το 2018, ο Αρτέμ Ντόβμπικ πρωταγωνίστησε στα ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Δημοσιεύματα είχαν συνδέσει το όνομα του 25χρονου επιθετικού με τους «ερυθρόλευκους». 

«Ο Ντόβμπικ αναμένεται στην Γαλλία για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει στην Λανς. Πρόκειται για ταλαντούχο επιθετικό και υπήρξαν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Τελικά φαίνεται πως η Λανς έχει συμφωνήσει με τον νεαρό Ουκρανό στράικερ και απομένουν οι ανακοινώσεις», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά τότε η τοlensois.com.