Τι παίζει με το μέλλον του Μπερνάρ

Μπερνάρ / Intime

i

Μπερνάρ / Intime

Τι παίζει με το μέλλον του Μπερνάρ

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:00 - 21.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:25 - 21.06.2023

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός έρχεται στην Αθήνα και για την ώρα, δεν φαίνεται να... τρέχει κάτι έξω από τα συνηθισμένα.

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην άφιξη του Μπερνάρ στην Αθήνα, επέτρεψε συνειρμούς για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό. Λόγω των υψηλών αποδοχών του, αφού είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος του ρόστερ και πέρυσι δεν προσέφερε ανάλογα με την αμοιβή και την αξία του.

Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο πεζή... Όντως, ο Μπερνάρ λειτούργησε επιπόλαια και η συμπεριφορά του προκάλεσε έκπληξη γιατί δεν το συνηθίζει. Διότι προς υπεράσπιση του ποδοσφαιριστή, στη διάρκεια της σεζόν 2022-2023, όχι μόνο συμπεριφέρθηκε άψογα, αλλά ήταν και συνεκτικό στοιχείο στα αποδυτήρια, με καθοριστική συμβολή στο οικογενειακό κλίμα. 

Ο Μπερνάρ έπρεπε να διευθετήσει ένα προσωπικό ζήτημα, δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και όταν μέσω του ατζέντη του, ζήτησε παράταση της άδεια του, ήταν αργά. Μόλις 24 ώρες πριν την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Η διοίκηση αποφάσισε να καλέσει τον Μπερνάρ σε απολογία, ενημέρωσε τον ίδιο και τον εκπρόσωπο του και οριστικοποίησαν την άφιξη του στην Αθήνα. Ο Μπερνάρ δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου για το γεγονός και θα δώσει τις εξηγήσεις του, πριν την αναχώρηση της αποστολής του Τριφυλλιού για την Αυστρία.

Το ζήτημα θα διευθετηθεί με ένα πρόστιμο που θα πληρώσει ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός για παραβίαση του εσωτερικού κανονισμού και θα λήξει. Ο Μπερνάρ δεν έχει δώσει δικαιώματα για άλλες σκέψεις και η ΠΑΕ πρέπει να περάσει το μήνυμα πως αντιμετωπίζει τους πάντες με τα ίδια κριτήρια και δεν αποδέχεται παρεκκλίσεις.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του Μπερνάρ, έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Ο 30χρονος άσος θα αμειφθεί με περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ποντάρει πολλά πάνω του. Γιατί ο Σέρβος προπονητής εκτιμά ότι φέτος, ο Μπερνάρ θα εμφανιστεί καλύτερος και πιο ουσιαστικός.

Ο Μπερνάρ δεν έχει ζητήσει μεταγραφή, ούτε από το Τριφύλλι τον προέτρεψαν να ψάξει ομάδα. Ασφαλώς και υπάρχουν φιλολογικές ερωτήσεις από ενδιαφερόμενους - κυρίως από τη Βραζιλία - για το καθεστώς του 30χρονου παίκτη, αλλά τίποτα χειροπιαστό και επίσημο.

Το ποδόσφαιρο είναι ρευστό. Εάν σε... «Χ» μέρες προκύψει κάτι αναπάντεχο, θα εξεταστεί από την πλευρά του Μπερνάρ και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Και θα κριθεί ανάλογα με το συμφέρον της ΠΑΕ και του ποδοσφαιριστή. Όπως συνέβη πέρυσι με τον Φραν Βέλεθ και την πρόταση της Αλ Φατέχ. Προς το παρόν, ο Μπερνάρ θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία και υπολογίζεται για τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού στον Β’ προκριματικό του Champions League.