Πολλά μπορεί να είναι ο Αλαφούζος αλλά να σκεφτόμαστε ότι είναι... «Don», ξεπερνά τα όρια της φαντασίας

Γιάννης Αλαφούζος / Intime

i

Γιάννης Αλαφούζος / Intime

Πολλά μπορεί να είναι ο Αλαφούζος αλλά να σκεφτόμαστε ότι είναι... «Don», ξεπερνά τα όρια της φαντασίας

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:17 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 16:21 - 16.06.2023

Όταν έχουμε τόσα δείγματα γραφής από έναν παράγοντα, έχει σημασία να τα λαμβάνουμε υπόψη και να μην περνάμε στο αντίθετο άκρο. Γιατί πολλά είναι ο Γιάννης Αλαφούζος, εκτός από ένα...

Στον Γιάννη Αλαφούζο μπορούμε να προσάψουμε πολλά, κατά τη δεκαετή ενασχόληση του με τα κοινά του Παναθηναϊκού. Για τις αποφάσεις, τις επιλογές , τις πράξεις του ή για όσα δεν έπραξε. Δύο στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης: τα χρήματα που έχει πληρώσει και πως ποτέ δεν μεταχειρίστηκε παρασκηνιακές μεθόδους.

Ο Αλαφούζος όταν αντιδρούσε, πάντα επέλεγε θεσμικές αντιδράσεις. Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, με επίκληση άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, με επίσημες και καταγεγραμμένες επαφές με κυβερνητικά στελέχη ή με αξιωματούχους των διεθνών συνομοσπονδιών. Ουδέποτε, όμως, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσπάθησε να επηρεάσει εξωθεσμικά τα κέντρα αποφάσεων, να παρέμβει στις Ενώσεις ή να ασκήσει επιρροή στη Διαιτησία. Ακόμα και όσοι δεν τον συμπαθούν καθόλου, αναγνωρίζουν ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Αλαφούζος και παρασκήνιο είναι δύο έννοιες ασύμβατες.

Γιάννης Αλαφούζος / Intime Γιάννης Αλαφούζος / Intime

Ίσως εάν ο Αλαφούζος υιοθετούσε λίγο πιο... ελληνικές μεθόδους, ο Παναθηναϊκός να είχε στεφθεί πρωταθλητής φέτος. Γιατί ο τίτλος δεν χάθηκε στο γήπεδο, αλλά για εξωαγωνιστικούς λόγους. Αυτό το γνωρίζουν και όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, απλώς δεν έχουν το σθένος να παραδεχτούν τη πραγματικότητα.

Στο ουσιαστικό κομμάτι της δήλωσης του, απολύτως φυσιολογικά ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει απορίες για το πως ένα όχημα που ανήκει στον Αλαφούζο, εμπλέκεται σε μία τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση, με τις όποιες ποδοσφαιρικές προεκτάσεις της. Δικαίως, αναζητεί μία πειστική εξήγηση από το αφεντικό της ομάδας του Τριφυλλιού. Ωστόσο, όλοι οφείλουμε να αντιληφθούμε μία παράμετρο: η διαδρομή του οχήματος (με τη μεταφορική έννοια, πως έφτασε από τον Αλαφούζο στο συγκεκριμένο περιστατικό), αποτελεί προϊόν δικαστικής έρευνας που εξελίσσεται.

Οι διευκρινίσεις που έδωσε ο Αλαφούζος, δόθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές που ερευνούν το συμβάν. Δεν ήταν δυνατόν να δοθούν ταυτόχρονα και στη δημοσιότητα. Για ευνόητους λόγους. Κατά κάποιο τρόπο, θα ήταν μία διαρροή της δικογραφίας, μία αποκάλυψη κρίσιμων στοιχείων που ενδεχομένως να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αλαφούζος: «Τους φοβίζει ο Παναθηναϊκός που επιστρέφει - Γνωστή η διαδρομή του καθενός»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:00 - 14.06.2023

Αλαφούζος: «Τους φοβίζει ο Παναθηναϊκός που επιστρέφει - Γνωστή η διαδρομή του καθενός»

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε θέση για το περιστατικό με το όχημα ιδιοκτησίας που συνδέθηκε με εγκληματική ενέργεια και τόνισε πως στόχος είναι να πληγεί η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή.

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας: όντως, ο Αλαφούζος πλήττεται απ’ όσα συνέβησαν. Ας μην περνάμε και στο άλλο άκρο, όμως. Ο Παναθηναϊκός δεν ωφελείται επειδή ο Αλαφούζος είναι ήπιος και δεν θέλει καμία σχέση με οποιουδήποτε είδους ακραίες συμπεριφορές, γιατί πια το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μετατραπεί σε πραγματική ζούγκλα. Το να σκεφτόμαστε, έστω και στιγμιαία, ότι αυτός ο άνθρωπος είναι κατά βάθος ένας... «Don», ξεπερνά και τα όρια της φαντασίας.