Ξανά δανεικός ο Πούχατς, κατέληξε στη Β’ Γερμανίας

Ο Τιμοτέους Πούχατς.

i

©intime

Ξανά δανεικός ο Πούχατς, κατέληξε στη Β’ Γερμανίας

Ο Τιμοτέους Πούχατς μετά τον Παναθηναϊκό δόθηκε δανεικός στην Καϊζερσλάουτερν από την Ουνιόν Βερολίνου.

Ο Τιμοτέους Πούχατς ήρθε στον Παναθηναϊκό τον περασμένο Γενάρη για να καλύψει το κενό του Γκάνεα και να πλαισιώσει τον Χουάνκαρ.

Ο 24χρονος Πολωνός αριστερός μπακ αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Ουνιόν Βερολίνου κι έπαιξε σε 16 ματς χωρίς να έχει γκολ ή ασίστ. Ο Παναθηναϊκός δεν επιθυμούσε την παραμονή του, ο Πούχατς επέστρεψε στην Ουνιόν Βερολίνου, αλλά δεν έμεινε για πολύ. Παραχωρήθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στην Καϊζερσλάουτερν στη Β’ Γερμανίας. Η συγκεκριμένη ομάδα την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην ένατη θέση της δεύτερης κατηγορίας. Στην ανακοίνωση της Καϊζερσλάουτερν αναφέρεται:

«Η Καϊζερσλάουτερν μπορεί να παρουσιάσει άλλη μια νέα υπογραφή έγκαιρα για την έναρξη της προετοιμασίας τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023. Ο Πολωνός αριστερός μπακ Τιμοτέους Πούχατς εντάχθηκε ως δανεικός από την ομάδα της Bundesliga Ουνιόν Βερολίνου.

Ο 24χρονος έμαθε να παίζει ποδόσφαιρο στον πολωνικό σύλλογο Λεχ Πόζναν κι έκανε το ντεμπούτο του εκεί σε ηλικία 18 ετών. Έπειτα από δανεισμούς στους συλλόγους της δεύτερης κατηγορίας Ζαγκλέμπιε και Κατοβίτσε, καθιερώθηκε στην πατρίδα του τη σεζόν 2019/20 κι έγινε παίκτης στην Ekstraklasa.

Έπειτα από δύο σεζόν στην κορυφαία κατηγορία της Πολωνίας και το ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα, μετακόμισε στην Ουνιόν το καλοκαίρι του 2021. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2021/22, έπαιξε σε εννέα ματς στην Τραμπζονσπόρ και κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο τουρκικό πρωτάθλημα για την ομάδα του από το 1984.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Πούχατς πραγματοποίησε περισσότερες από 50 εμφανίσεις για την πατρίδα του στις εθνικές ομάδες νεανίδων από U16 έως U21 πριν κάνει επίσης το ντεμπούτο του για την εθνική ομάδα των μεγάλων τον Ιούνιο του 2021. Μέχρι στιγμής έχει κάνει δώδεκα εμφανίσεις για την πολωνική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των τριών παιχνιδιών της Πολωνίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021. Πιο πρόσφατα, ήταν στην αποστολή της Πολωνίας εναντίον της Σουηδίας και της Αλβανίας τον Μάρτιο του 2023.

«Ο Tymoteusz είναι ένας σωματικά πολύ δυνατός αριστερός με πολλή επιθετική ορμή, που ταιριάζει πολύ με την ομάδα μας που μπόρεσε να αποκτήσει έμπειρο διεθνή παίκτη σε νεαρή ηλικία. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αποφάσισε να μεταβεί στην Καϊζερσλάουτερν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του συλλόγου Τόμας Χένγκεν.

Ο Πούχατς, παράλληλα, σχολίασε: «Είναι σημαντικό για μένα να κάνω τα επόμενα βήματα στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να το κάνω αυτό σε ένα παραδοσιακό κλαμπ όπως η FCK! Θα κάνω τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν μαζί εδώ».