Παναθηναϊκός: Το… «τρίλημμα» Σπόραρ, Ιωαννίδης ή και οι δύο
i

Ιωαννίδης, Σπόραρ / Intime

Παναθηναϊκός: Το… «τρίλημμα» Σπόραρ, Ιωαννίδης ή και οι δύο

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:45 - 15.01.2023 / Ανανεώθηκε: 13:47 - 15.01.2023

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς σκέφτεται για πρώτη φορά να χρησιμοποιήσει από την αρχή σε παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ένα δίδυμο στην επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός διέρχεται αγωνιστική κρίση μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναζητεί λύσεις. Το ροτέισον σταδιακά μεγαλώνει με τη μεταγραφική ενίσχυση, αλλά ο Σέρβος προπονητής καλείται εκτός από την ψυχολογική ανάταση, να παρέμβει και στην τακτική.

Μία από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει ο Γιοβάνοβιτς, σχετίζονται με την κορυφή της επίθεσης. Εκεί όπου ο 60χρονος τεχνικός στηρίζει στην ενδεκάδα τον Άντραζ Σπόραρ, τον πρωτοκλασάτο «φουνταριστό» που αγόρασε το καλοκαίρι η ΠΑΕ αντί 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Είναι λογικό όταν μία ομάδα προχωρά σε τόσο μεγάλη επένδυση, ο παίκτης να υποστηρίζεται περισσότερο. Πάντως, προς το παρόν, ο Σπόραρ σε αυτό το τάιμινγκ, δεν παίζει στα επίπεδα του φθινοπώρου. Παρότι έχει σκοράρει δύο γκολ και έχει μία ασίστ στα έξι ματς μετά το Μουντιάλ του Κατάρ, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Ο Ιωαννίδης διατήρησε το αήττητο και έσωσε τον Παναθηναϊκό από κάζο με τον ΟΦΗ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:39 - 28.12.2022

Ο Ιωαννίδης διατήρησε το αήττητο και έσωσε τον Παναθηναϊκό από κάζο με τον ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ των δέκα παικτών από την αποβολή του Γιόχου κρατούσε τη νίκη μέσα στη Λεωφόρο με το γκολ του Λάρσον, όμως ο Ιωαννίδης σκόραρε στις καθυστερήσεις και γλύτωσε το Τριφύλλι από την ήττα. Στο +4 πλέον η διαφορά από την 2η ΑΕΚ.

Από την άλλη, ο Φώτης Ιωαννίδης έρχεται με… φόρα. Ο Ιωαννίδης συνεχίζει στο μοτίβο που είχε στην τελευταία εβδομάδα του πρώτου γύρου. Είναι καθοριστικός στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού και αναμφίβολα, δείχνει σε καλύτερη φόρμα από τον Σπόραρ.

Συνεπώς, ο Γιοβάνοβιτς προβληματίζεται ποιον από τους δύο να αρχίσει στην ενδεκάδα. Ο Ιωαννίδης απέδειξε πως δεν είναι απλώς ένας «game changer», αλλά μπορεί να ανταποκριθεί ως βασικός. Στον αντίποδα, ο Σπόραρ είναι σταθερή αξία.

Βέβαια, υπάρχει ο… τρίτος δρόμος. Να παίξουν ταυτόχρονα στην επίθεση οι Σπόραρ και Ιωαννίδης ως δίδυμο, με την παράλληλη αλλαγή συστήματος! Ο Γιοβάνοβιτς το έχει πράξει μόνο όταν ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε το γκολ και η επιλογή απόφαση. Αλλά ο Σέρβος διστάζει να το εφαρμόσει από την αρχή του παιχνιδιού; Θα… αλλαξοπιστήσει στους Ζωσιμάδες; Σίγουρα το σκέφτεται σοβαρά, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.