Αυτές είναι οι φάσεις για τις οποίες ο Παναθηναϊκός κάνει λόγο για «αλλοίωση πρωταθλήματος χωρίς VAR»
i

Παναθηναϊκός/©Intime

Αυτές είναι οι φάσεις για τις οποίες ο Παναθηναϊκός κάνει λόγο για «αλλοίωση πρωταθλήματος χωρίς VAR»

Μπάμπης Τσιμπίδας 08:37 - 16.01.2023 / Ανανεώθηκε: 09:00 - 16.01.2023

Το Sportal.gr εξηγεί τις πέντε φάσεις που σύμφωνα με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, η χρήση του VAR απέτρεψε την αλλοίωση του τελικού αποτελέσματος.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σπόραρ στις καθυστερήσεις. Μία παράβαση που υποδείχτηκε μετά από παρέμβαση του VAR, αφού στην εξέλιξη της φάσης ο διαιτητής Τσαγκαράκης δεν έδειξε την άσπρη βούλα μετά το μαρκάρισμα του Μορέιρα στον Κουρμπέλη.

Ο τρόπος που χειρίστηκε την παράβαση ο ρέφερι, προκάλεσε την οργή της διοίκησης του Παναθηναϊκού. Με την ΠΑΕ να εκδίδει ανακοίνωση και να καυτηριάζει την αδυναμία των αρχόντων των αναμετρήσεων, να υποδείξουν τις παραβάσεις και να περιμένουν την παρέμβαση του VAR.

Στην ανακοίνωση των «πράσινων» υπάρχει αναφορά σε πέντε λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, που διορθώθηκαν από το VAR. Εάν δεν υπήρχε ο έλεγχος της τεχνολογίας, στο Τριφύλλι ανέφεραν πως η βαθμολογία θα είχε άλλη μορφή. Ποιες είναι οι φάσεις που σχολιάζουν από τον Παναθηναϊκό; Το Sportal έχει την απάντηση και τις παραθέτει αναλυτικά...

* Στην Τούμπα την 6η αγωνιστική, στο 68’ ο διαιτητής Βέιζενμπεργκερ δεν υπέδειξε πέναλτι στη γροθιά που έριξε ο Κοτάρσκι στον Σπόραρ. Χρειάστηκε το VAR για να καλέσει τον Αυστριακό ρέφερι και να διορθώσει την υπόδειξη του.

Στο ίδιο ματς, ο ίδιος ρέφερι, είδε πέναλτι στο 90’ σε φάση που ενεπλάκησαν ο Μάγκνουσον με τον Κωνσταντέλια. Μετά από εξέταση από το VAR, κλήθηκε ο Δανός να ελέγξει την απόφαση του και τελικά κατάλαβε ότι δεν υπήρξε επαφή μεταξύ των δύο παικτών...

Χάρη στις δύο διορθωτικές κινήσεις του Off field Review, o Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ, αντί να υποχρεωθεί σε ισοπαλία. Όπως θα συνέβαινε εάν δεν υπήρχε το VAR...

* Μία αγωνιστική αργότερα, στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Αστέρας στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο 75’ ο Αϊτόρ τσίμπησε τη μπάλα από τον Άλβαρεζ, αυτός τον κλώτσησε, όμως ο ρέφερι Παπαδόπουλος υπέδειξε επιθετικό φάουλ. Ένα λάθος που αναγκάστηκε να αναιρέσει με τη χρήση του VAR… Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Αστέρα, αντί ενδεχομένως για μία ισοπαλία 0-0.

* Την 11η αγωνιστική, στις καθυστερήσεις του ντέρμπι των αιωνίων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ο Δανός Κέλετ δεν αντιλήφθηκε ότι το χτύπημα του Άβιλα στο πρόσωπο του Ιωαννίδη ήταν εντός περιοχής και αρχικά το υπέδειξε ως φάουλ. Υποχρεώθηκε να ανακαλέσει, αφού το VAR διαφώνησε μαζί του. Αλλιώς, ο Παναθηναϊκός πιθανώς να έχανε 1-0 από τον Ολυμπιακό.

* Τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική η αναμέτρηση των Ζωσιμάδων. Στις καθυστερήσεις, ο Μορέιρα κλώτσησε τον Κουρμπέλη, αλλά ο διαιτητής Τσαγκαράκης, που είχε καθαρό οπτικό πεδίο, δεν καταλόγισε την παράβαση. Παρότι αρχικά δείχνει πως κάνει κίνηση να σφυρίξει το πέναλτι, τελικά το αφήνει να περάσει. Το VAR επενέβη, ο Σπόραρ σκόραρε με εύστοχη εκτέλεση και ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα.