Στο «ραντάρ» του Παναθηναϊκού ο Βραζιλιάνος Ματέους Αλεξάντρε

Στο «ραντάρ» του Παναθηναϊκού ο Βραζιλιάνος Ματέους Αλεξάντρε

Μία πληροφορία-«καραμπόλα» από την Πορτογαλία για το ενδιαφέρον της Φαμαλικάο για τον 24χρονο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ Ματέους-Αλεξάντρε, εμπλέκει και τον Παναθηναϊκό.

Η παρουσία του Παναθηναϊκού στην Πορτογαλία για την αναμέτρηση με τη Μπράγκα, συνοδεύεται και από μεταγραφικά σενάρια. Με βάση τα οποία, υπάρχει ανταγωνισμός με πορτογαλική ομάδα στη διεκδίκηση ενός ποδοσφαιριστή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον 24χρονο δεξιό μπακ της Κιουιάμπα, Ματέους Αλεξάντρε. Ο Βραζιλιάνος φέρεται να αρέσει στους «πράσινους» και ασχολούνται με την υπόθεση του.

Ωστόσο, η Φαμαλικάο επίσης παρακολουθεί τον Ματέους Αλεξάντρε και φέρεται να έχει προχωρήσει περισσότερο. Με τον Παναθηναϊκό να μην έχει κάνει ακόμα την κίνηση του προς την Κιουιάμπα.

Ο 24χρονος δεξιός μπακ έχει συμβόλαιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 και θεωρητικά, ήδη μπορεί να συμφωνήσει για τον Ιανουάριο. Και την Πρωτοχρονιά να πάρει μεταγραφή χωρίς να πληρώσει την Κιουιάμπα.

Ο Ματέους Αλεξάντρε συνεργάζεται με το μανατζερικό γραφείο Casa Soccer M9, το οποίο όπως εθίσταται στη Λατινική Αμερική, έχει κομβικό ρόλο στις αποφάσεις του παίκτη.

Ο Ματέους Αλεξάντρε γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1999 στη βραζιλιάνικη πόλη Μαρίλια. Έχει ύψος 1,88μ. και διακρίνεται για τα ανασταλτικά χαρακτηριστικά του. Φέτος, ο 24χρονος αμυντικός μετράει 33 συμμετοχές σε τέσσερις διοργανώσεις (2.693 λεπτά), έχει σκοράρει δύο γκολ και έχει μοιράσει μία ασίστ.

Προϊόν των ακαδημιών της Κορίνθιανς, ο Ματέους Αλεξάντρε δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και έφευγε με δανεισμούς σε Πόντε Πρέτα, Ίντερ Λιμέιρα και Κοριτίμπα. Μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2023, όταν η Κιουιάμπα τον απέκτησε για να τον προσφέρει ένα πιο μόνιμο περιβάλλον.

Από τη Φαμαλικάο επιμένουν ότι και ο Παναθηναϊκός έχει προσεγγίσει τον Ματέους Αλεξάντρε και τους εκπροσώπους του και το ζήτημα είναι σοβαρό. Ο Παναθηναϊκός ψάχνει για δεξιό μπακ, αλλά το προφίλ των παικτών που τσέκαρε επιβεβαιωμένα, ήταν διαφορετικό. Ενδεχομένως οι εξαιρετικές εμφανίσεις να μετέβαλλαν τα δεδομένα στον σχεδιασμό των Παπαδημητρίου - Γιοβάνοβιτς, αλλά αυτό θα φανεί σύντομα.