Παναθηναϊκός: «Χρυσός» σκόρερ ο Παλάσιος στα μαθήματα ανάπτυξης και δημιουργίας (vids)

Ο Γιοβάνοβιτς εξηγεί στους παίκτες του Παναθηναϊκού / Intime

i

Ο Γιοβάνοβιτς εξηγεί στους παίκτες του Παναθηναϊκού / Intime

Παναθηναϊκός: «Χρυσός» σκόρερ ο Παλάσιος στα μαθήματα ανάπτυξης και δημιουργίας (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:45 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:43 - 02.07.2023

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος ήταν για άλλη μία φορά ο μοναδικός σκόρερ στο δίτερμα, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να αφιερώνει πολύ χρόνο και πολλά ιδιαίτερα στην τακτική του Παναθηναϊκού.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς χάρισε στους παίκτες του Παναθηναϊκού μία ανάπαυλα με το ρεπό του Σαββάτου, όμως την Κυριακή τους επιφύλαξε διπλή προπόνηση για τη συνέχεια της προετοιμασίας στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας. Με το πρωινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει πολύ τακτική, τόσο στην ανάπτυξη, όσο και στην ανασταλτική λειτουργία. 

Η πρώτη άσκηση αφορούσε την προώθηση της μπάλας. Με ποιο τρόπο έπρεπε να περάσει η μπάλα από τον τερματοφύλακα, τους αμυντικούς, τους μέσους και μετά στους επιθετικούς για να εκτελέσουν. Οι περιορισμοί στην άσκηση επέβαλλαν η μπάλα να ακολουθήσει μία συγκεκριμένη διαδρομή, είτε από τον «άξονα», είτε από τα άκρα.

Με τον Χρήστο Κόντη να να παρεμβαίνει αρκετές φορές στην άσκηση, για να ζητάει από τους παίκτες να αποφασίσουν γρήγορα και σωστά και να μην ακολουθούν την πεπατημένη. «Όταν υπάρχει κενό κάνουμε επίθεση στο χώρο αυτό, όταν δεν υπάρχει κενό πρέπει να το δημιουργήσουμε εμείς» έλεγε ο συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ έδινε έμφαση ακόμα και στο χτύπημα, ζητώντας να πάει η μπάλα ακριβώς στα πόδια του ποδοσφαιριστή. 

Γιατί; Προκειμένου να μην χάνει χρόνο και τον βηματισμό για το κοντρόλ, ο συμπαίκτης που κάνει κίνηση για να πάρει τη μπάλα. Σε όσο καλύτερο σημείο η πάσα, τόσο πιο άμεσα θα εκδηλωθεί η επίθεση.

Μετά την άσκηση στην ανάπτυξη, ο Γιοβάνοβιτς χώρισε δύο ομάδες για να παίξουν δίτερμα και να εφαρμόσουν στην πράξη, αυτά που δούλεψαν στη θεωρία. Το διπλό είχε αρκετή ένταση, δυνατά (εντός των ορίων) μαρκαρίσματα και για άλλη μία φορά, μοναδικό σκόρερ τον Παλάσιος. Γκολ που προήλθε από πίεση και κλέψιμο του Γερεμέγεφ στον Λοντίγκιν, με τον Σουηδό να «σερβίρει» στον Τούκου και αυτός να σκοράρει σε κενή εστία.

ΠΡΑΣΙΝΟΙ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ζέκα, Σιδεράς, Χουάνκαρ, Τσόκαϊ, Τρουιγιέ, Μαντσίνι, Μπερνάρ, Καμπετσής, Ιωαννίδης.

ΡΟΖ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Κάτρης, Σένκεφελντ, Φικάι, Ρουμπέν, Φρόκου, Παλάσιος, Τζούριτσιτς, Αϊτόρ, Γερεμέγεφ.

Μετά το δίτερμα, ο Γιοβάνοβιτς κράτησε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών, για… κατήχηση στην τακτική του. Ο Σέρβος εξηγούσε τι ζητάει για περίπου ένα τέταρτο, έχοντας στην… τάξη τους Φικάι, Κάτρη, Φρόκου, Βαγιαννίδη, Αϊτόρ, Χουάνκαρ, Μαντσίνι, Καμπετσή, Γερεμέγεφ και Ιωαννίδη. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους συγκεκριμένους να εφαρμόζουν σε άσκηση τα λεγόμενα του Γιοβάνοβιτς και με τον Σέρβο να τους τοποθετηθεί στο χορτάρι και να τους διορθώνει όταν κινούνταν σε λάθος χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρωινή προπόνηση δεν πήραν μέρος οι διεθνείς Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς, Κλάινχαϊσλερ και Μάγκνουσον. Αυτοί είχαν ενσωματωθεί την Τρίτη, είναι πιο επιβαρυμένοι λόγω των Εθνικών και ο Γιοβάνοβιτς τους διαχειρίζεται με προσοχή.