Πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού η Ντνίπρο στα προκριματικά του Champions League

Πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού η Ντνίπρο στα προκριματικά του Champions League

Γιώργος Σακελλαρίου 16:58 - 04.06.2023 / Ανανεώθηκε: 17:09 - 04.06.2023

Η Ντνίπρο θα είναι μία υποψήφια αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προκριματικό του Champions League. Περιμένει και τη μάχη στο Βέλγιο το «τριφύλλι».

Η μία υποψήφια αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον δεύτερο προκριματικό γύρο έγινε γνωστή.

Θα είναι η Ντνίπρο.

Το «τριφύλλι», όπως είναι γνωστό, θ’ αντιμετωπίσει τον δεύτερο του Βελγίου ή της Ουκρανίας. Από την Ουκρανία, λοιπόν, προέκυψε αντίπαλος η Ντνίπρο. Εντός έδρας για την 30ή και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος λύγισε 1-0 την Κρβίμπας με γκολ του Μπλάνκο στο 73’.

Την ίδια στιγμή η τρίτη Ζόρια Λούχανς επικράτησε εκτός έδρας 0-3 της Μινάι με γκολ στο 8’ του Ρούσιν, στο 25’ του Μπατάκοφ και στο 57’ του Ρούσιν. Οι δύο ομάδες ισοβάθμισαν στους 67, αλλά η Ντνίπρο υπερτερεί στη διαφορά των γκολ κι έτσι είναι πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού.

Το Βέλγιο 

Σε ό,τι αφορά το Βέλγιο, ο Παναθηναϊκός θα γνωρίζει τη δεύτερη πιθανή αντίπαλο περίπου στις 21.30. Η Γκενκ για την 39η αγωνιστική επικράτησε εκτός έδρας 3-1 της Μπριζ, η οποία είναι τέταρτη κι εδώ και καιρό εκτός κάδρου για τον τίτλο και το Champion League, άρα δεν πρόκειται να τη βρει ο Παναθηναϊκός στον δρόμο του, όπως το καλοκαίρι του 2015. Η Γκενκ ήταν η κερδισμένη της προτελευταίας αγωνιστικής στο Βέλγιο σε ένα απίθανο θρίλερ. Η Αντβέρπ και η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ ήρθαν ισόπαλες 1-1 κι έτσι ισοβαθμούν στην κορυφή με 46 βαθμούς. Στους 45 έφτασε η Γκενκ. 

Σήμερα διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική. Στις 19.30 παίζουν Γκενκ-Αντβέρπ και η Σεν Ζιλουάζ εντός με την αδιάφορη Μπριζ. Οπότε όλοι έχουν πιθανότητες για τον τίτλο και φυσικά για τη δεύτερη θέση και τον δεύτερο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Τα πράγματα είναι σχετικά ξεκάθαρα και για τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού, εφόσον περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Το «τριφύλλι» θα είναι ανίσχυρο και στους τέσσερις πιθανούς αντιπάλους θα είναι δυνατές ομάδες. Συγκεκριμένα, οι Ρέιντζερς (δεύτερη στη Σκωτία με 54.000 βαθμούς στο ranking της UEFA), Μπράγκα (τρίτη στην Πορτογαλία με 44.000 βαθμούς), που ήταν δεδομένες εδώ και λίγο καιρό. Η Μαρσέιγ (33. 000 βαθμούς) είναι τρίτη, αφού η Λανς κατέλαβε τη δεύτερη θέση και πήγε απευθείας στους ομίλους από το γαλλικό πρωτάθλημα. Από την Ολλανδία στον δρόμο του Παναθηναϊκού, εφόσον βρεθεί στον τρίτο προκριματικό η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, θα είναι η Αϊντχόφεν (43.000 βαθμούς). Για την τελευταία αγωνιστική στην Eredivisie επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Άλκμααρ των Παυλίδη, Χατζηδιάκου (βγήκε στο 76’ ο Έλληνας φορ, έπαιξε σε όλο το ματς ο διεθνής στόπερ) και τερμάτισε δεύτερη έξι βαθμούς μπροστά από τον Άγιαξ, ο οποίος ηττήθηκε 3-1 εκτός από την Τβέντε.