Ο Άρης έκοψε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό, τον μπλέκει για την Ευρώπη

Ζαμόρα

i

Intime

Ο Άρης έκοψε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό, τον μπλέκει για την Ευρώπη

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:27 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:25 - 15.05.2024

Με ένα γκολ του Ζαμόρα στα 70 δευτερόλεπτα, ο Άρης νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και του έκοψε τα όνειρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε κίνδυνο πλέον το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» του Τριφυλλιού.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το δώρο στον Παναθηναϊκό νικώντας την ΑΕΚ, όμως εκείνος το... πέταξε στα σκουπίδια. Με μία αναιμική εμφάνιση, χωρίς φαντασία, με λάθη από τον Τερίμ στο κοουτσάρισμα και με τους παίκτες που δεν έπαιξαν με πάθος, το Τριφύλλι ηττήθηκε 1-0 από τον Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Οι «κιτρινόμαυροι» του Άκη Μάντζιου ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, όμως ο Ζαμόρα σε δύο περιπτώσεις δεν σημάδεψε σωστά. Γενικότερα, ο Άρης αμύνθηκε άνετα, κινδύνευσε ελάχιστα και δεν περίμενε ότι θα έφευγε νικητής με τόση άνεση από την Αθήνα.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες για να στεφθεί πρωταθλητής. Αντιθέτως, κινδυνεύει η ευρωπαϊκή συμμετοχή του, αφού ο ΠΑΟΚ τον έπιασε στη βαθμολογία και ο Ολυμπιακός τον πλησίασε στον ένα βαθμό. Σίγουρα θα πέσει τρίτος, αφού εκκρεμεί το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός την Κυριακή του Θωμά στην Τούμπα...

Ο κόσμος ξέσπασε στο τέλος κατά δικαίων και αδίκων. Με συνθήματα κατά του Γιάννη Αλαφούζου, με αποδοκιμασίες στους παίκτες και με γιούχα στον Τερίμ. Όλοι μπήκαν στο κάδρο των ευθυνών και η διακοπή προμηνύεται πολύ δύσκολη για τους «πράσινους»...

Κατά την προσφιλή συνήθεια του, ο Παναθηναϊκός δέχτηκε γκολ με το «καλημέρα». Στα 70 δευτερόλεπτα, ο Μανού Γκαρθία σέντραρε, ο Ζαμόρα πήρε την κεφαλιά και σκόραρε.

Ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, όχι καθαρές, κάτι που συνέβη με τους κιτρινόμαυρους. Ο Ντραγκόβσκι έχασε τη μπάλα και ο Ζαμόρε σε κενή εστία δεν πλάσαρε δυνατά και έσωσε ο Ούγκο. Στο 56’ ο Ζαμόρα σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

O MVP: Ο Ζαμόρα. Σε ένα γκρουπ που έπαιξε εξαιρετικά και έκανε τα πάντα σωστά, αυτός που τρόμαζε διαρκώς τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού παίρνει το δέκα με τόνο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο γρήγορο γκολ του Άρη. Μετά το 1-0, ο Παναθηναϊκός δεν είχε την ψυχραιμία και την νοοτροπία για να επιτεθεί σωστά και να φτάσει στην ανατροπή.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ανεξάρτητα από τη σύνθεση της ενδεκάδας και το σύστημα, ο Τερίμ παρουσίασε ξανά ένα ανέτοιμο πνευματικά γκρουπ. Το οποίο δεν πολέμησε για τον τίτλο. Ενώ και η απόφαση να παίξει με τρεις κλασικούς στράικερ, εξυπηρέτησε απόλυτα τον Μάντζιο. Ο οποίος γέμισε το κέντρο, πρέσαρε ψηλά και εξουδετέρωσε τους γηπεδούχους.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Αλιγιάρ Αγκάγεφ από το Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε να μην επέμβει πολύ στο ματς και σφύριξε ελάχιστα. Άφησε τους «πράσινους» με παράπονα για τις υποδείξεις του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Αράο, Ούγκο (79’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Τσέριν (79’ Τζούρισιτς), Βιλένα (62’ Γερεμέγεφ), Μπακασέτας, Λημνιός (46’ Μαντσίνι), Βέρμπιτς (46’ Σπόραρ), Ιωαννίδης

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζιλ (73’ Ντουκουρέ), Σαβέριο (59’ Τζούρασεκ), Μανού Γκαρθία (59’ Ρόουζ), Σουλεϊμάνοφ (73’ Φετφατζίφης), Ζαμόρα (66’ Μορόν)