Καθάρισαν ο Φώτης και ο Τάσος και ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Άρη

Τάσος Μπακασέτας, Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Καθάρισαν ο Φώτης και ο Τάσος και ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Άρη

Μπάμπης Τσιμπίδας 22:55 - 28.02.2024 / Ανανεώθηκε: 23:23 - 28.02.2024

Με γκολ των Τάσου Μπακασέτα και Φώτη Ιωαννίδη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 του Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και επέστρεψε στις νίκες, μετά τις δύο συνεχόμενες ισοπαλίες.

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν απεγνωσμένα τη νίκη, μετά από δύο συνεχόμενες απώλειες βαθμών στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Άρης μοιάζει να σκέφτεται ήδη τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό και τον υπέρτατο στόχο του τελικού. Ανάμεσα σε μία ομάδα που ήταν απόλυτα προσηλωμένη στον σκοπό της και σε μία άλλη που απλώς έπαιξε, η πρώτη νίκησε καθαρά και δίκαια 2-0.

Οι «πράσινοι» διέκοψαν το σερί των δύο ισοπαλιών στην έδρα τους και τις τρεις συνολικές, αν προστεθεί και η ήττα από τον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του αγώνα του Κυπέλλου. Τα κατάφεραν με το δίδυμο της Εθνικής Ελλάδας να συνεργάζεται στην επίθεση και να σκοράρει. Ο Τάσος Μπακασέτας άνοιξε το σκορ και ο Φώτης Ιωαννίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Οι παίκτες του Φατίχ Τερίμ είχαν ορισμένα εντυπωσιακά διαστήματα, κυρίως στο πρώτο 25λεπτο και δημιούργησαν σωρεία ευκαιριών. Από την άλλη, η ανασφάλεια και η αστάθεια στην άμυνα παρουσιάστηκαν σε μερικές φάσεις. Ωστόσο, ο χρόνος πιέζει και προέχει το διπλό την Κυριακή στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, για να συνεχίσει το Τριφύλλι να δουλεύει με ηρεμία πριν τα Play Off.

Οι «κιτρινόμαυροι» έμοιαζαν να σκέφτονται ήδη το Κύπελλο και να μην έχουν το έξτρα κίνητρο στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Παρά τη διακήρυξη του Θοδωρή Καρυπίδη στην προ ημερών κοπή της πίτας, για τη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης, ο Άρης του Άκη Μάντζιου έχει αφοσιωθεί οριστικά στην πρόκριση στον τελικό και δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο. 

Η εξέλιξη του 90λεπτου

Ο Παναθηναϊκός βγήκε στο χορτάρι με... γκολ από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 2’, ο Τσέριν πάσαρε κάθετα στον Παλάσιος, αυτός γύρισε στο πέναλτι και ο επερχόμενος Μπακασέτας σκόραρε με δυνατό σουτ. Το δεύτερο γκολ παραλίγο να έρθει στο 18’, όταν από την κάθετη πάσα του Ζέκα, ο Ιωαννίδης στο τετ-α-τετ «κρέμασε» τον Κουέστα, όμως η μπάλα τράνταξε το δοκάρι.

Το ένα γκολ δεν ήταν αρκετό, με όσα συνέβησαν στα δύο προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια του Τριφυλλιού. Ο Άρης παραλίγο να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Ζαμόρα στο 47’ και δυο λεπτά αργότερα, επιτεύχθηκε το 2-0. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σουλεϊμάνοφ, όπως υποδείχτηκε με την παρέμβαση του VAR και το Ιωαννίδης το εκτέλεσε εύστοχα.

O MVP: Ο Μπερνάρ με την κίνηση και την ευφυία του, ανεβάζει ταχύτητα την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Όταν παίζει καλά, όλη η λειτουργία βελτιώνεται κατά πολύ. 

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο τρίλεπτο 47’-50’. Ο Άρης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Ζαμόρα και ο Παναθηναϊκός πέτυχε το δεύτερο γκολ με τον Ιωαννίδη και εξασφάλισε τη νίκη.

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΚΩΝ: Ο Φατίχ Τερίμ παρουσίασε μία ενδεκάδα με μικρό ροτέισον, αλλά με μεγαλύτερη πνευματική ετοιμότητα και πέτυχε τον σκοπό του. Ο Άκης Μάντζιος δεν προφύλαξε πολλούς παίκτες, δεν υποτίμησε το ματς, απλώς δεν μπόρεσε να δώσει το ανάλογο κίνητρο για το κάτι παραπάνω.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ από τη Σουηδία πέρασε ένα σχετικά εύκολο βράδυ. Είχε μία δύσκολη φάση, το χέρι του Σουλεϊμάνοφμκαι δεν την είδε, με το VAR να υποδεικνύει την παράβαση. Άφησε τον ρυθμό, σφύριξε λίγο και μεταχειρίστηκε τις κίτριονες με φειδώ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Ούγκο, Μλαντένοβιτς, Ζέκα, Τσέριν (79’ Αράο), Μπακασέτας (89’ Βιλένα), Παλάσιος (79’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (91’ Λημνιός), Ιωαννίδης (79’ Σπόραρ)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Μοντόγια (71’ Φεράρι), Νταρίντα, Ζιλ (71’ Βέλεθ), Τζούρασεκ (46’ Μανού Γκαρσία), Σουλεϊμάνοφ (83’ Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Μορόν (46’ Ανσαριφάρντ)

Δείτε φωτορεπορτάζ από τον αγώνα