Η εισήγηση Τερίμ για τον Ακαϊντίν και το σενάριο παραμονής του Τούρκου στόπερ

Σαμέτ Ακαϊντίν

i

Intime

Η εισήγηση Τερίμ για τον Ακαϊντίν και το σενάριο παραμονής του Τούρκου στόπερ

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:37 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:56 - 18.04.2024

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει πως ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κρατήσει τον Σαμέτ Ακαϊντίν στην Αθήνα και άρχισε συζητήσεις με τη Φενέρμπαχτσε. Τι εισηγήθηκε ο Τερίμ για τον συμπατριώτη του κεντρικό αμυντικό και ποια η στάση του παίκτη.

O Σαμέτ Ακαϊντίν ήταν ο ένας από τους δύο παίκτες που ήρθαν στον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο, για να καλύψουν τα κενά στο κέντρο της άμυνας. Ο δεύτερος είναι ο Βραζιλιάνος Βίτορ Ούγκο και αμφότεροι αποκτήθηαν με εξάμηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς. Η διαφορά έγκειται στην υποχρεωτικότητα, αφού το Τριφύλλι μπορεί να πληρώσει το buy out του Τούρκου αν το επιθυμεί, ενώ η ρήτρα του Ούγκο στη βραζιλιάνικη Μπαΐα, ενεργοποιείται αυτόματα εάν συμπληρωθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός συμμετοχών.

Ο Φατίχ Τερίμ έχει θέσει εκτός πλάνων τον Βίτορ Ούγκο στα Play Offs, αποκλείοντας τον σταθερά από τις αποστολές. Αντιθέτως, ο Ακαϊντίν έχει εδραιωθεί στην ενδεκάδα ως παρτενέρ του Τιν Γεντβάι. Ο 30χρονος αμυντικός δικαιώνει μέχρι τώρα την εμπιστοσύνη του Τερίμ εξουδετερώνοντας τους πιο επικίνδυνους επιθετικούς του πρωταθλήματος, όπως τους Ελ Καμπί, Λιβάι Γκαρσία και Μορόν.

Η απόδοση του Ακαϊντίν σχολιάζεται εκτενώς στον τουρκικό Τύπο, αφού πρόκειται για ένα σημαντικό μέλος της Εθνικής Τουρκίας που το καλοκαίρι θα παίξει στο Euro 2024. Με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Βιτσέντζο Μοντέλα να τον υπολογίζει για την ενδεκάδα, ενώ ο Ιταλός ταξίδεψε πρόσφατα στην Αθήνα για να παρακολουθήσει δια ζώσης τον Ακαϊντίν.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, ο Φατίχ Τερίμ εισηγήθηκε στον Γιάννη Αλαφούζο την παραμονή του Ακαϊντίν στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Διότι θεωρεί πως ο 30χρονος στόπερ ταιριάζει στη φιλοσοφία που θέλει για τον Παναθηναϊκό της σεζόν 2024-2025, όπως τον έχει στο μυαλό του ο «αυτοκράτορας».

Τα ρεπορτάζ από την Τουρκία υποστηρίζουν πως από το Τριφύλλι έχουν επαφές με τη Φενέρμπαχτσε, για να αναζητήσουν μία μορφή συμφωνίας για τον Ακαϊντίν. Ο Παναθηναϊκός δεν θα πληρώσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ της ρήτρας, αφού το αντίτιμο κρίνεται υπερβολικό. Από την άλλη, η Φενέρ δαπάνησε 3,7 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του Ακαϊντίν πριν 1,5 χρόνο και δεν θα ζημιώσει το ταμείο της.

Μία αμοιβαία αποδεκτή φόρμουλα θεωρείται η επέκταση του δανεισμού του Ακαϊντίν για άλλη μία σεζόν, με τον Παναθηναϊκό να καλύπτει τις αποδοχές του παίκτη και να καταβάλλει ενοίκειο στην τουρκική ομάδα. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, οι «πράσινοι» και τα «καναρίνια» εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, σε άμεση συνεννόηση με την πλευρά του Ακαϊντίν.

Ο Τούρκος κεντρικός αμυντικός είχε πρόσφατα μία συζήτηση με τον προπονητή της Φενέρ, Ισμαέλ Καρτάλ, κατά την παραμονή του συλλόγου στην Αθήνα πριν πρώτο προημιτελικό του Conference League με τον Ολυμπιακό. Κατά τα φαινόμενα, ο Ακαϊντίν δεν άκουσε ενθαρρυντικά νέα για εκείνον και σκέφτεται ότι να παραμείνει για άλλον ένα χρόνο στην Αθήνα, υπό τις οδηγίες του Τερίμ, είναι μία ευνοϊκή προοπτική.

Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Φατίχ Τερίμ και τα στελέχη της ΠΑΕ, δρομολογούν ήδη τις απαιτήσεις του Τούρκου προπονητή για τη συγκροτήση του ρόστερ. Στο Τριφύλλι θέλουν να ξεκαθαρίσουν σύντομα την κατάσταση με τους δύο δανεικούς στόπερ, τον Γεντβάι και τον Ακαϊντίν, ούτως ώστε να προχωρήσουν στις εναλλακτικές στο αρνητικό σενάριο.