Ο Φώτης Ιωαννίδης θα απαντήσει με τον τρόπο που ξέρει...

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Ο Φώτης Ιωαννίδης θα απαντήσει με τον τρόπο που ξέρει...

Ο Φώτης Ιωαννίδης μετατράπηκε άθελα του στον πρωταγωνιστή σε μία διαδικτυακή ανθρωποφαγία, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή απόδειξη για τον εμπλοκή του... Το story κατέρρευσε αμέσως, όμως σύντομα θα έρθουν και οι... απαντήσεις του επιθετικού του Παναθηναϊκού, εκεί που ξέρει να απαντάει καλύτερα από τον καθένα.

Θα ήταν αστείο η ανάξια σχολιασμού όλη αυτή η φαρσοκωμωδία, εάν δεν στιγμάτιζε μία ανθρώπινη ζωή και μία καριέρα. Η σημερινή ανθρωποφαγία με το φημολογούμενο θετικό δείγμα ντόπινγκ ενός διεθνούς της Εθνικής Ομάδας, απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθεί μία εικονική πραγματικότητα για έναν άνθρωπο… 

Αμέσως μόλις διέρρευσε η πληροφορία για το κρούσμα, όλοι άρχισαν να ψάχνουν τον… ένοχο. Φυσιολογικό εν μέρει, αφού η περιέργεια είναι ένα κατεξοχήν ανθρώπινο γνώρισμα. Αυτό που είναι αφύσικο, ήταν η σιγουριά με την οποία ορισμένοι υπέδειξαν τον παίκτη.

Μάλιστα, άτομα που προέρχονται από τον περίγυρο μεγάλης ομάδας διέδιδαν με περίσσια ευκολία το όνομα του ποδοσφαιριστή, καθώς και την ουσία την οποία φέρεται να έχει κάνει χρήση. Όσο για το τι αποσκοπούσαν, μόνο οι ίδιοι μπορούν να εξηγήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το διαδίκτυο είχε εκδώσει το πόρισμα για τον… ντοπαρισμένο. Ο Φώτης Ιωαννίδης στοχοποιήθηκε εν ριπή οφθαλμού, σε μία σειρά σχολίων και αναρτήσεων. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού κλήθηκε να αποδείξει πώς δεν είναι ελέφαντας, σε ένα ακροατήριο που είχε καταλήξει αβίαστα στην ενοχή του. Είναι απίστευτη η άνεση με την οποία ένας άνθρωπος μπαίνει στο στόχαστρο με τέτοια βεβαιότητα. 

Αταμάν για Μπαρτζώκα: «Επιτέθηκε στον μάνατζέρ μας, έκανε λάθος, αλλά είμαστε φίλοι» - Τι είπε για τη Μακάμπι
EUROLEAGUE

19:40 - 17.04.2024

Αταμάν για Μπαρτζώκα: «Επιτέθηκε στον μάνατζέρ μας, έκανε λάθος, αλλά είμαστε φίλοι» - Τι είπε για τη Μακάμπι

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR, Εργκίν Αταμάν, έδωσε συνέντευξη στην Τουρκία και αναφέρθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τη συμπεριφορά του Γιώργου Μπαρτζώκα και τα playoffs κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ελάτε για λίγο στη θέση του ανθρώπου… Σε ένα όμορφο τάιμινγκ για τη ζωή του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, να τον παίρνουν ξαφνικά τηλέφωνο, να του στέλνουν μηνύματα και να τον ρωτάνε εάν έχει πάρει απαγορευμένη ουσία… Χωρίς να υπάρχει καμία ένδειξη ότι είναι o 24χρονος στράικερ.

Απολύτως φυσιολογικά ο Ιωαννίδης ήταν έξαλλος με τη διαδικτυακή σεναριολογία. Παρότι έχει την προσωπικότητα να μην επηρεάζεται από τις κακοήθειες, δεν είναι ότι καλύτερο να διαβάζεις ένα ολόκληρο πρωινό ότι… αμάρτησες. Ας είναι, ο Ιωαννίδης θα απαντήσει εκεί που ξέρει καλύτερα: στο χορτάρι. Και οι απαντήσεις του Ιωαννίδη θα έρθουν στις επόμενες μέρες. Με τα γκολ του, αλλά και με τις νομικές ενέργειες που προανήγγειλε ότι θα δρομολογήσει.

Παρεμπιπτόντως, επειδή αρκετοί οπαδοί ήθελαν να μάθουν από αγωνία και άγχος και όχι για να κανιβαλίσουν, έχει σημασία να αναδείξουμε την προσωπική ευθύνη του καθενός. Όταν επιλέγετε να ενημερώνεστε από… ανώνυμους insiders του Twitter με φωτογραφίες τεράτων και κόμιξ, από ανύπαρκτα σάιτ που δεν έχουν κανέναν κανονικό και επώνυμο ρεπόρτερ ή από χαβαλέδες του Facebook, τότε… «ήθελες τα κ’ επαθές τα».

Υ.Γ.: Δεν ξέρω τις νομικές επιλογές για να κυνηγήσει η ΠΑΕ τους υπαίτιους της στοχοποίησης του Ιωαννίδη, επειδή γενικά το Διαδίκτυο είναι ένα χάος και διακρίνεται για την έλλειψη κανόνων. Όμως, εάν υπάρχει η δυνατότητα να ταυτοποιηθεί έστω και ένας και να τιμωρηθεί, τότε ας επιληφθεί ο οργανισμός του Παναθηναϊκού, αλλά και η πλευρά του ποδοσφαιριστή. Για να δοθεί, επιτέλους, ένα παράδειγμα.