Τουρκικά ΜΜΕ: «Η απόφαση του Αλαφούζου για τη συνεργασία με τον Τερίμ»

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η απόφαση του Αλαφούζου για τη συνεργασία με τον Τερίμ»

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:10 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:28 - 17.04.2024

Τα ρεπορτάζ από την Τουρκία αναφέρουν πως ο Γιάννης Αλαφούζος ήδη δρομολογεί τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού για τη νέα σεζόν, έχοντας πάρει τις αποφάσεις του για τον Φατίχ Τερίμ.

Θεωρητικά, η παραμονή του Φατίχ Τερίμ στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και μετά το καλοκαίρι, δεν τελεί υπό αμφισβήτηση. Ο Τούρκος προπονητής έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό διάρκειας 1,5 χρόνου, άρα δεν έχει λόγο να νιώθει μετέωρος.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η δουλειά του «αυτοκράτορα» έχει άμεση συνάρτηση με τα αποτελέσματά του. Εάν ο Παναθηναϊκός στεφθεί πρωταθλητής, τότε ο Τερίμ θα διατηρηθεί πανίσχυρος στο πόστο του. Αντιθέτως εάν το Τριφύλλι εκτροχιαστεί από τη διεκδίκησητου τίτλου, τότε όλα τα ενδεχόμενα θα είναι πιθανά για το μέλλον του Τούρκου προπονητή. 

Πάντως, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σημειώθηκε μία σοβαρή εξέλιξη για αυτό το ζήτημα… Τα ρεπορτάζ της Τρίτης (17/4) κατέγραψαν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Φατίχ Τερίμ και συζήτησαν για τις παραμέτρους της συνεργασία τους για τη σεζόν 2024-2025.

Μεταξύ των θεμάτων που ανέλυσαν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και ο 71χρονος τεχνικός ήταν η μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ, οι αποχωρήσεις παικτών, καθώς και η καλοκαιρινή προετοιμασία. Με έμφαση στο μέρος που θα μεταβεί η αποστολή του Τριφυλλιού και τα φιλικά που θα προγραμματιστούν.

Εξυπακούεται ότι το το θερινό προπονητικό πρόγραμμα εξαρτάται από την θέση της ομάδας στη Stoiximan Super League, τη διοργάνωση της UEFA που θα πάρει μέρος και της ημερομηνίες των προκριματικών γύρων. Γιατί αυτές οι συνθήκες θα επηρεάσουν καθοριστικά τον προγραμματισμό του Τερίμ.

Το μείζον στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι ο Αλαφούζος φέρεται - σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ - να έχει αποφασίσει οριστικά και αμετάκλητα, ότι θα συνεχίσει με τον Τερίμ στον πάγκο. Μία απόφαση που διαμορφώνει τις εξελίξεις για τον γενικότερο αγωνιστικό σχεδιασμό των «πράσινων».