Η ιστορία του «ποιος, ποιος» που φώναζε ο Παπαπέτρου και προκάλεσε το «αυτός» του Μπαρτζώκα
i

printscreen

Η ιστορία του «ποιος, ποιος» που φώναζε ο Παπαπέτρου και προκάλεσε το «αυτός» του Μπαρτζώκα

Sportal newsroom 10:00 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 17.04.2024

Δεν πρόκειται για ένα πικάρισμα του Παπαπέτρου προς τον Μπαρτζώκα. Αλλά για κάτι... εσωτερικό των παικτών του Παναθηναϊκού, που αφορά τον Σλούκα και λίγο έλειψε να φέρει ανεπανόρθωτη παρεξήγηση.

Η αλήθεια είναι πως το σκηνικό εκ πρώτης σου προκαλούσε το γέλιο. Έμοιαζε σαν να τσακώνονταν δύο... παιδιά, με το ένα να λέει «ποιος» και το άλλο να απαντάει «αυτός». Μόνο το... 1-0 έλειπε για να δέσει το... αστειάκι.

Όμως στο σκηνικό που έλαβε χώρα στο ΟΑΚΑ λίγο μετά το τέλος του ντέρμπι και έχει γίνει viral σε όλη την Ελλάδα, με τον Μπαρτζώκα on camera να απαντάει προς τον Παπαπέτρου «αυτός» όταν ο τελευταίος φώναζε «ποιος, ποιος» δεν υπήρξε κανενός είδους αστείο. Γι' αυτό άλλωστε προέκυψε και η παρεξήγηση μεταξύ των δύο ανδρών, μια παρεξήγηση πάντως που σύμφωνα με τις πληροφορίες λύθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Όταν η ένταση άρχισε να εκτονώνεται στο ΟΑΚΑ. Μια ένταση, πάντως, που επανήλθε και διατηρήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα την επομένη του ντέρμπι. Με εκατέρωθεν ανακοινώσεις από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Με ατάκες όπως «παρκαδόρος» και «Μπαρτζωκισμός».

Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα τα πουν ξανά σε δύο μήνες, στους τελικούς της Basket League, εκτός αν έχουμε έναν μεταξύ τους τελικό στη Euroleague. Ναι, υπαρκτό το σενάριο, αφού μόνο εκεί μπορούν να βρεθούν. Μέχρι τότε; Καλό θα είναι να απολαύσουμε τα παιχνίδια που υπάρχουν μπροστά και την ευκαιρία που υπάρχει να δούμε δύο ελληνικές ομάδες σε Final 4 έπειτα από 12 χρόνια. Η τελευταία φορά ήταν στην Κωνσταντινούπολη το 2012.

Για να επιστρέψουμε στα όσα διαδραματίστηκαν τη Δευτέρα, αυτό το «ποιος, ποιος» που φώναζε ο Παπαπέτρου πηγαίνοντας προς τα αποδυτήρια δεν είχε φυσικά ως... στόχο τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Δεν είχε να κάνει καν με το ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον αιώνιο αντίπαλό του και ο Παπαπέτρου ήθελε να πικάρει. Είναι κάτι που εδώ και μήνες, όχι μόνο ο Παπαπέτρου, αλλά σχεδόν όλοι οι Έλληνες του Παναθηναϊκού φωνάζουν εντός των αποδυτηρίων μετά από μεγάλες νίκες προς τον Κώστα Σλούκα. Εκείνος είναι ο αποδέκτης.

Συνέβη στη Μαδρίτη, συνέβη στο ματς με την Άλμπα Βερολίνου, συνέβη στο Μονακό, συνέβη σε πολλά παιχνίδια. Κάτι σαν... inside joke. Αφορά τον ηγετικό ρόλο που έχει ο Κώστας Σλούκας, τις στιγμές που κρίνονται παιχνίδια και εκείνος παίρνει την ευθύνη, τα μεγάλα καλάθια που πετυχαίνει.

Αυτό είναι ένα χαρακτηρισμό παράδειγμα για το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού με το «ποιος, ποιος»

Μάλιστα, είναι κάτι που το φωνάζουν ακόμα και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αν κάποιος παρατηρήσει καλά τα στιγμιότυτα του ντέρμπι της Δευτέρας, μετά το τρίποντο του Σλούκα που έκανε το 75-71 και ουσιαστικά έκρινε το ματς, οι Μωραΐτης και Καλαϊτζάκης είναι όρθιοι στον πάγκο και φωνάζουν ακριβώς αυτό. «Ποιος, ποιος».

Έτυχε, λοιπόν, τη στιγμή που ο Παπαπέτρου πήγαινε προς τα αποδυτήρια να βρίσκεται ο Μπαρτζώκας στο flash interview και να ετοιμάζεται για τις δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση. Και κάπως έτσι προήλθε το... «αυτός» και όλη η παρεξήγηση.