Ο δανεισμός του Ακαϊντίν έχει και οψιόν αγοράς

Σαμέτ Ακαϊντίν

i

Intime

Ο δανεισμός του Ακαϊντίν έχει και οψιόν αγοράς

Μπάμπης Τσιμπίδας 14:52 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 15:09 - 14.01.2024

Η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για την παραχώρηση του Σαμέτ Ακαϊντίν και αποκάλυψε άλλη μία λεπτομέρεια για το μέλλον του Τούρκου στόπερ στην Αθήνα!

O Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής τον δανεισμό του Σαμέτ Ακαϊντίν, για το επόμενο εξάμηνο. Λίγη ώρα αργότερα, ανακοίνωση εξέδωσε και η Φενέρμπαχτσε, προσθέτοντας μία σημαντική λεπτομέρεια στην υπόθεση του Τούρκου κεντρικού αμυντικού.

Η Φενέρ αποκάλυψε ότι στη συμφωνία με τον Παναθηναϊκό για τον Ακαϊντίν, προβλέπεται οψιόν αγοράς. Ωστόσο, στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται το ποσό που συμφώνησαν οι δύο ομάδες για τα δικαιώματα του 29χρονου στόπερ.

Επίσης, πρέπει να συνυπολογιστεί στην εξίσωση το επικείμενο Euro 2024. Ο Ακαϊντίν θα πάρει μέρος στην Τουρκία στο τουρνουά και διεκδικεί θέση στην ενδεκάδα. Ο 29χρονος αμυντικός συμπλήρωνε τις αποστολές στα προκριματικά, μέχρι τον Σεπτέμβριο όταν καθιερώθηκε ως βασικός.

Το ποσό της οψιόν αγοράς δεν το αποκάλυψε η Φενέρμπαχτσε, όμως το έπραξε ο Τούρκος δημοσιογράφος, Γιαγκίζ Σαμπουντσούογλου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπόρτερ, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να καταβάλλει 4 εκατομμύρια ευρώ για να κρατήσει τον Ακαϊντίν.

Η οψιόν αγοράς σημαίνει και κάτι άλλο: ο Ακαϊντίν δέχτηκε την πιθανότητα παραμονής στην Αθήνα και μετά το καλοκαίρι. Συνεπώς, ο Τούρκος στόπερ δεν ήρθε μόνο για λίγο, αλλά με συνείδηση πως ίσως να συνεχίσει την καριέρα του στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Βέβαια, το σενάριο είναι πρόωρο και θα εξαρτηθεί από διάφορες παραμέτρους. Από την παραμονή του Φατίχ Τερίμ στο «Γεώργιος Καλαφάτης», την ικανοποίηση των ανθρώπων του Τριφυλλιού για τον Ακαϊντίν και ίσως την επιθυμία του ποδοσφαιριστή.