Από τον Γιοβάνοβιτς στον Τερίμ: Οι αλλαγές στον μεταγραφικό σχεδιασμό

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Από τον Γιοβάνοβιτς στον Τερίμ: Οι αλλαγές στον μεταγραφικό σχεδιασμό

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:15 - 14.01.2024 / Ανανεώθηκε: 11:28 - 14.01.2024

Ο Παναθηναϊκός άλλαξε προπονητή και άλλαξε άρδην το πλάνο της ενίσχυσης του ρόστερ τον Ιανουάριο. Από την ηρεμία υπό τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, το Τριφύλλι πέρασε στην έντονη κινητικότητα με τον Φατίχ Τερίμ.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού έφερε αλλαγές και σε πολλά επίπεδα. Ο Φατίχ Τερίμ είναι μία έντονη προσωπικότητα, με διαφορετικό χαρακτήρα από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Από έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, στον πάγκο βρίσκεται πλέον ένας πιο επικοινωνιακός και εκδηλωτικός προπονητής.

Ασφαλώς, ο μεταγραφικός σχεδιασμός επηρεάστηκε άρδην από τη μεταβολή. Ο Γιοβάνοβιτς είχε συγκροτήσει το ρόστερ με βάση τα «θέλω» του και έψαχνε στοχευμένες παρεμβάσεις τον Ιανούαριο. Ο Σέρβος είχε ζητήσει την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και είχε συναινέσει στη συμφωνία με τον Δημήτρη Λημνιό. Υπό τον Γιοβάνοβιτς, δύσκολα θα ερχόταν άλλος ποδοσφαιριστής στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Επίσης, ο Γιοβάνοβιτς είχε συναισθηματικό δέσιμο με τους παίκτες και το λάμβανε υπόψη στις αποφάσεις του για το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Γιατί πιστεύει πως οι δυσαρεστημένοι παίκτες θα διαμόρφωναν άσχημο κλίμα στην καθημερινότητα του «Γεώργιος Καλαφάτης» και θα δυσχέραινε τη δουλειά του Σέρβου.

Με τον Φατίχ Τερίμ τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αφενός, ο Τούρκος ενεργεί πιο κυνικά και στις εισηγήσεις του για ενίσχυση, δεν θα διστάσει με σκοπό να μην χαλάσει την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Για τον ίδιο προέχει η κατάκτηση του τίτλου και θέλει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για να εκπληρώσει τον στόχο που τέθηκε, τα υπόλοιπα δεν τον απασχολούν.

Θερμός εναγκαλισμός Τερίμ και Καρβαλιάλ - Με κασκόλ του Παναθηναϊκού ο Τούρκος τεχνικός (gallery)

Θερμός εναγκαλισμός Τερίμ και Καρβαλιάλ - Με κασκόλ του Παναθηναϊκού ο Τούρκος τεχνικός (gallery)

Θερμό εναγκαλισμό είχαν οι προπονητές των δύο ομάδων Κάρλος Καρβαλιάλ και Φατίχ Τερίμ, με τον Τούρκο προπονητή να εμφανίζεται με κασκόλ του Παναθηναϊκού.

Αφετέρου, ο Τερίμ έχει πιο επιθετική φιλοσοφία από τον Γιοβάνοβιτς και χρειάζεται μερικούς παίκτες για να την υποστηρίξει. Ο Σαμέτ Ακαϊντίν είναι μία επιλογή που συμβαδίζει με τις απαιτήσεις του 70χρονου τεχνικού. Ο Βίτορ Ούγκο προορίζεται για την περαιτέρω ενίσχυση των μετόπισθεν, ενώ ο Τούρκος σύντομα θα εισηγηθεί για μεταγραφές σε άλλες θέσεις, στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση.

Το βέβαιο είναι πως ο Ιανουάριος θα κυλούσει πιο ήρεμα και προβλέψιμα για τον Παναθηναϊκό, σε ότι σχετίζεται με το μεταγραφικό πλάνο. Ο Τερίμ μετέβαλλε τα δεδομένα και γέμισε με δουλειά τον τεχνικό διευθυντή, Γιάννη Παπαδημητρίου και τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ, Μάκη Λιβαθηνό. Οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.