Το ρεκόρ του Φώτη Ιωαννίδη μετά τον σπουδαίο Μάρκους Μπεργκ και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη

Το ρεκόρ του Φώτη Ιωαννίδη μετά τον σπουδαίο Μάρκους Μπεργκ και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη

Γιώργος Σακελλαρίου 17:33 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 17:35 - 11.01.2024

Ο Φώτης Ιωαννίδης έφτασε τα 16 γκολ με τον Παναθηναϊκό την τρέχουσα σεζόν και έχει κάνει ρεκόρ επταετίας.

Ο πιο «καυτός» επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι ασφαλώς ο Φώτης Ιωαννίδης.

Ο 23χρονος διεθνής φορ ισοφάρισε την Τετάρτη για το «τριφύλλι» στο πρώτο ματς Κυπέλλου για τη φάση των «16» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 1-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, αν και θα μπορούσε ο ταλαντούχος φορ να πετύχει στο φινάλε και ένα ακόμα τέρμα και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Η εξέλιξη του Ιωαννίδη είναι τρομερή και έχει δείξει την ποιότητά του, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην Εθνική ομάδα. Και φυσικά δεν είναι η παρουσία του μόνο εντός συνόρων. Στην Ευρώπη επίσης σημείωσε γκολ (με Μαρσέιγ το πέναλτι και με τη Βιγιαρεάλ, ήταν τα πιο σημαντικά) κι απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο άσος του «τριφυλλιού», λοιπόν, έφτασε τα 16 γκολ την τρέχουσα σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτή η επίδοση αποτελεί ρεκόρ μετά τη σεζόν 2016-17, όταν ο σπουδαίος Μάρκους Μπεργκ σταμάτησε στα 31 γκολ. Στη συνέχεια ο Μπεργκ πουλήθηκε σε ομάδα της αραβικής χερσονήσου και συγκεκριμένα στην Αλ Αϊν των ΗΑΕ.

Από το 2017 κι έπειτα κανείς δεν ξεπέρασε τα 15 γκολ. Στα 14 σταμάτησε πέρσι σε όλες τις διοργανώσεις ο Αντράζ Σπόραρ, ενώ 15 γκολ είχε την περίοδο 2019-20 ο Ιταλός Φεντερίκο Μακέντα. Ο 23χρονος φορ έφτασε, λοιπόν, τα 16 γκολ και παράλληλα είναι και ο πρώτος Έλληνας που τα καταφέρνει. Ο προηγούμενος ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος τη σεζον 2007-08 είχε 19 γκολ και λογικά ο Ιωαννίδης με τα ματς που έχει μπροστά του θα τον ξεπεράσει.

Ο Ιωαννίδης να θυμίσουμε ότι μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σχολίασε για το 1-1:

«Δεν γίνεται να μας αφήσει ωραία γεύση από τη στιγμή που δε νικήσαμε. Η αντίδραση ήταν σημαντική, για άλλο ένα παιχνίδι μπήκαμε στο β’ ημίχρονο, δείξαμε θέληση, περισσότερο πάθος και ενέργεια στο γήπεδο. Βάλαμε ένα γκολ, μπορούσαμε κι άλλο ένα.

Δεν κάναμε το παιχνίδι μας, δεν παίξαμε τον τρόπο που συνηθίζουμε, ήμασταν λίγο πιο βιαστικοί στις αποφάσεις, χάναμε λίγο εύκολα τη μπάλα. Αυτό είχε αποτέλεσμα να μην έχουμε ρυθμό.

«Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε συμφώνησαν για τον Ακαϊντίν»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

14:38 - 11.01.2024

«Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε συμφώνησαν για τον Ακαϊντίν»

Η τουρκική ιστοσελίδα «habergoal» αποκάλυψε πως ο Παναθηναϊκός και η Φενέρμπαχτσε κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για τον δανεισμό του 29χρονου στόπερ, Σαμέτ Ακαϊντίν. Οι λεπτομέρειες της μεταγραφής του Τούρκου αμυντικού.

Ο Ολυμπιακός πίεσε αρκετά ψηλά κάποιες στιγμές και αυτό μας δυσκόλεψε. Εν τέλει καταφέραμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας, δεν απειληθήκαμε ποτέ, ούτε εμείς απειλήσαμε στο α’ ημίχρονο. Δεχθήκαμε γκολ σε κακό σημείο, αλλά αντιδράσαμε».