Ανοιχτή η πρόκριση, αλλά κάποιοι πρέπει να κάνουν τη διαφορά σε ντέρμπι

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Ανοιχτή η πρόκριση, αλλά κάποιοι πρέπει να κάνουν τη διαφορά σε ντέρμπι

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:31 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 11.01.2024

Αρκετοί ακριβοπληρωμένοι του Παναθηναϊκού δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα σε άλλο ένα παιχνίδι με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Μία κατάσταση που ο Φατίχ Τερίμ δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τη δεχτεί, αφού λειτουργεί με άλλο σκεπτικό από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς...

Με βάση το αποτέλεσμα και με βάση των εικόνα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες στη ρεβάνς του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Για να είμαστε ειλικρινείς, κανένας από τους δύο δεν έπεισε. Ούτε κυριάρχησε, ούτε στρίμωξε τον άλλο. Ίσως το Τριφύλλι να έδινε την αίσθηση πως μπορούσε λίγο περισσότερο, αλλά μέχρι εκεί.

Ο Τερίμ έχει δουλέψει λίγες μέρες με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Εξυπακούεται πως τακτικά είναι δύσκολο να προβεί σε τομές, ούτε προλαβαίνει να βελτιώσει τη φυσική κατάσταση. Ωστόσο, ο Τούρκος φημίζεται πως είναι μετρ της ψυχολογίας. Διακρίθηκε στην καριέρα του κυρίως επειδή έχει το ταλέντο να φανατίζει τους παίκτες, να τους τονώνει την αυτοπεποίθηση, να τους βοηθά να ξεπεράσουν τις δυνατότητες τους.

Στο ντέρμπι των αιωνίων στο «Απόστολος Νικολαΐδης», η πιο μεγάλη αρετή του Τερίμ δεν λειτούργησε. Οι «πράσινοι» ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, μόνο σαν να παίζουν σε ένα τόσο κομβικό ματς δεν συμπεριφέρονταν. Νωθρότητα, χαλαρότητα, ολιγωρία, επιπόλαια λάθη. Ο Παναθηναϊκός δεν έμοιαζε να έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα του αγώνα. Αντιδράσεις που χρεώνονται στην προετοιμασία του Τερίμ.

Από την άλλη, ο Τούρκος επιβεβαίωσε πως δεν φοβάται να παρέμβει και δεν διστάζει να ρισκάρει. Αποφάσισε γρήγορα τις αλλαγές του και χρησιμοποίησε τον Κώτσιρα στο «6», αφού ο Ρούμπεν δεν πρόσφερε το παραμικρό. Όπως ο Τερίμ ευθύνεται για την απόδοση του πρώτου ημιχρόου, έτσι πιστώνεται τη αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο.

Γιατί δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τι θα σήμαινε μία ήττα από τον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας σε αυτό το τάιμινγκ. Από αυτό τον Ολυμπιακό, με διαφορά τον χειρότερο της πενταετίας. Η εσωστρέφεια θα μεγάλωνε, η γκρίνια θα διογκονώταν και η αύρα και η αισιοδοξία που είχε φέρει ο Τερίμ, θα εξανεμίζονταν.

Στο πρώτο ημίχρονο, μπορούμε να μετρήσουμε πολλούς υστερήσαντες, με εξαιρετικά χαμηλό βαθμό. Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τζούρισιτς, Μπερνάρ, Αϊτόρ. Ο Αράο να παλεύει να κόβει, ο θετικός Κώτσιρας, ο Τσέριν με πολύ τρέξιμο και ο Ιωαννίδης που πάλευε μπροστά. Ανέβασε την ομάδα ο Μαντσίνι, απελευθέρωσε τον Ιωαννίδη ο Σπόραρ χωρίς να κάνει κάτι άλλο, δραστήριος ο Βέρμπιτς και ενεργητικός ο Βαγιαννίδης. Συνολικά, λίγα πράγματα στο ταμείο.

Τσιμπίδας: «Μπλαζέ στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, προβλημάτισαν Ρούμπεν και Τζούρισιτς»
SPORTAL ORIGINALS

00:36 - 11.01.2024

Τσιμπίδας: «Μπλαζέ στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, προβλημάτισαν Ρούμπεν και Τζούρισιτς»

Ο Μπάμπης Τσιμπίδας φιλοξενήθηκε στον αέρα της εκπομπής Sportal Euroleague Show και ανέλυσε την εικόνα του Παναθηναϊκού στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ως προσωπική άποψη του υπογράφοντος, όπως αποδίδουν οι μεσοεπιθετικοί, κανείς δεν θα κακίσει τον Τερίμ εάν ζητήσει έναν πρωτοκλασάτο ποδοσφαιριστή στις μεταγραφές. Εκτός και αν μεταμορφωθεί ο Αϊτόρ, ξαναβρεί διάρκεια ο Τζούρισιτς, δώσει κάτι περισσότερο από μία-δύο καλές πάσες ο Μπερνάρ. Ο Παναθηναϊκός για να στεφθεί πρωταθλητής (γιατί το Κύπελλο θα κριθεί σε μία εβδομάδα), χρειάζεται προσωπικότητα και ποιότητα, θράσος και ατομική προσπάθεια. 

Με εξαίρεση τον Ιωαννίδη, οι υπόλοιποι ακριβοπληρωμένοι μεσοεπιθετικοί του δεν δικαιώνουν κατ’ επανάληψη τις προσδοκίες. Με μεμονωμένες ενέργειες, με μετρημένες εμπνεύσεις, δεν είναι δυνατόν να ηγηθούν του Τριφυλλιού. Κάποια στιγμή, στον Παναθηναϊκό επιβάλλεται να αποφασίσουν με κυνισμό και ας στεναχωρήσουν κάποιους. Η ομάδα δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, είναι ένας τεράστιος σύλλογος που διεκδικεί τίτλους. Προέχει να έρθουν ποοδοσφαιριστές οι οποίοι θα βοηθήσουν άμεσα, αφού οι υπάρχοντες έχουν πάρει τόσες ευκαιρίες και συνεχίζουν να μην τις αξιοποιούν.

Η μοναδική εκκρεμότητα με τον Αϊκαντίν και το «παρών» με ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:11 - 10.01.2024

Η μοναδική εκκρεμότητα με τον Αϊκαντίν και το «παρών» με ΑΕΚ

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου ολοκληρώνει τη μεταγραφή του Σαμέτ Ακαϊντίν και απομένει μία λεπτομέρεια για την οριστική συμφωνία με τη Φενέρμπαχτσε. Ο Τούρκος στόπερ είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα τον Παναθηναϊκό στις υποχρεώσεις του.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό για τους «16» του Κυπέλλου, ίσως να συνιστούν τα τελευταία «κανονάκια» για μέλη του ρόστερ. Ο Τερίμ έχει νοοτροπία νικητή και αφού έχει το περιθώριο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, θα ζητήσει ενίσχυση. Επίσης, δεν έχει το δέσιμο του Γιοβάνοβιτς με το δυναμικό του, δεν συνδέεται ψυχολογικά όπως ο Σέρβος. Το βέβαιο είναι πως η κλεψύδρα αδειάζει...