Ο Ιωαννίδης έτοιμος για ενδεκαδάτος στον τελικό (vids)

O Φώτης Ιωαννίδης

Ο Ιωαννίδης έτοιμος για ενδεκαδάτος στον τελικό (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:07 - 24.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:44 - 29.05.2024

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον τελικό του Κυπέλλου με τον Άρη, με τον Χρήστο Κόντη να βλέπει τον Φώτη Ιωαννίδη σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Το πλάνο του 49χρονου τεχνικού για την ενδεκάδα.

H προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον σαββατιάτικο (25/5) για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη, ολοκληρώθηκε την παραμονή με προπόνηση στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Οι «πράσινοι» γυμνάστηκαν σε χαλαρή ένταση υπό τις οδηγίες του Χρήστου Κόντη και υπό το βλέμμα του Γιάννη Αλαφούζου.

Επειδή αρκετοί είδαν το πρόπονητικό πρόγραμμα στον Βόλο, ο Κόντης δεν προέβη σε δοκιμές. Ο παλαίμαχος αμυντικός έδωσε έμφαση στην τόνωση της ψυχολογίας των παικτών, με μία εστιασμένη ομιλία πριν την έναρξη της προπόνησης.

Στο Πανθεσσαλικό ο Γιάννης Αλαφούζος, παρακολούθησε την προπόνηση του Παναθηναϊκού (vid)

Στο Πανθεσσαλικό ο Γιάννης Αλαφούζος, παρακολούθησε την προπόνηση του Παναθηναϊκού (vid)

Την ομάδα του στο Πανθεσσαλικό συνόδευσε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ταξίδεψε στον Βόλο και παρακολούθησε από κοντά την προπόνηση του Χρήστου Κόντη και των παικτών.

Ο Κόντης και οι συνεργάτες του έχουν αποφασίσει στον μεγαλύτερο βαθμό την τακτική για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Αυτές τις ώρες οι υπεύθυνοι του Τρφυλλιού τονώνουν την αυτοπεποίθηση των παικτών τους και αναλύουν τους αντιπάλους, με εξήγηση και με προβολή στο βίντεο από αγώνες των «κιτρινόμαυρων». Μία παράμετρο σημαντική για την έκβαση του αγώνα.

Για την ενδεκάδα, σύμφωνα με τις ενδείξεις ο Κόντης δεν σχεδιάζει κοσμογονικές μεταβολές. Το ερώτημα είναι αν ο Ιωαννίδης θα αντικαταστήσει τον Γερεμέγεφ. Το ενθαρρυντικό είναι πως ο Ιωαννίδης είναι απολύτως έτοιμος να παίξει βασικός. Βέβαια, έχει το ντεσαβαντάζ πως προέρχεται από πολυήμερη απραξία. Ο 24χρονος επιθετικός αγωνίστηκε τελευταία φορά στις 28 Απριλίου, στην ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, για την 7η αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Κόντης θα συμπεριλάβει τον Ιωαννίδη στην ενδεκάδα του τελικού. Άρα, θα έχει μεσολαβήσει ένας μήνας από τότε...

Ο Ιωαννίδης δεν έχει ρυθμό, όμως σε ένα ματς που κρίνεται το ευρωπαϊκό μέλλον του συλλόγου, δεν έχει το περιθώριο να προφυλαχτεί. Υπό άλλες συνθήκες, ίσως να προκρινόταν η προστασία του παίκτη. Τώρα, το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο και η ήττα θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τον Παναθηναϊκό.

Με εξαίρεση τη διαφαινόμενη αντικατάσταση του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ από τον Ιωαννίδη, ο Κόντης δύσκολα θα προβεί σε άλλη αλλαγή στην ενδεκάδα. Ο Γιούρι Λοντίγκιν αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία, οι Τιν Γεντβάι και Γουίλιαν Αράο θα βρεθούν στο κέντρο της άμυνας, ο Γιάννης Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Χουάνκαρ το αριστερό άκρο.

Οι Ρούμπεν Πέρεθ και Άνταμ Τσέριν θα συνθέσουν το δίδυμο των αμυντικών μέσων, ο Τάσος Μπακασέτας θα έχει ρόλο “δεκαριού”, ο Ντάνιελ Μαντσίνι θα παίξει δεξιός εξτρέμ και ο Μπερνάρ θα τοποθετηθεί στο αριστερό “φτερό”.