Ο Παλάσιος έχει την προσφορά, εκκρεμεί η απόφασή του

Σεμπάστιαν Παλάσιος

i

Intime

Ο Παλάσιος έχει την προσφορά, εκκρεμεί η απόφασή του

Μπάμπης Τσιμπίδας 03:02 - 16.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:31 - 16.04.2024

Ο Μεξικανός μάνατζερ του Σεμπάστιαν Παλάσιος άκουσε την προσφορά της διοίκησης του Παναθηναϊκού στην πρόσφατη συνάντηση τους και τώρα ο Τούκου θα αποφασίσει για το «ναι» ή το «όχι».

Ο πρόσφατος κύκλος επαφών ανάμεσα στον μάνατζερ του Σεμπάστιαν Παλάσιος, τον Μεξικανό Ερνάντεζ Ντελγκάδο και στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο τελικός. Διότι η πρόταση του Τριφυλλιού στον Αργεντινό εξτρέμ για την ανανέωση του συμβολαίου, έχει οριστικοποιηθεί. Ίσως μερικοί όροι να βελτιωθούν, αλλά το γενικό πλαίσιο δεν μεταβάλλεται.

Ο προηγούμενος γύρος συζητήσεων των «πράσινων» με την πλευρά του Παλάσιος είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο και είχε διαπιστωθεί μεγάλη διαφορά στο οικονομικό. Τώρα, με τον Φατίχ Τερίμ να τάσσεται υπέρ της παραμονής του Αργεντινού επιθετικού στο Κορωπί, κατατέθηκε νέα προσφορά στον Τούκου. 

Η οποία περιλαμβάνει νέο συμβόλαιο διετούς διάρκειας, με αυξημένες αποδοχές για τον ποδοσφαιριστή. Το χρηματικό σκέλος της προσφοράς δεν προσεγγίζει πλήρως της απαιτήσεις του Λατίνου εξτρέμ, αλλά μειώνει σημαντικά το χάσμα που είχε παρατηρηθεί προηγουμένως. Με την αύξηση για τον παίκτη να είναι σημαντική, σε σύγκριση με τις τωρινές απολαβές του.

Επίσης, από το Τριφύλλι δεν τέθηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την απάντηση του Παλάσιος, αλλά αυτή αναμένεται να δοθεί μέχρι τη λήξη της σεζόν. Ο Τούκου πρόβαλε υψηλές απαιτήσεις που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, επιθυμώντας να επωφεληθεί από τη νέα οικονομική πολιτική του Παναθηναϊκού.

Θεωρώντας ότι είναι ένας από τους αδικημένους του ρόστερ, διότι άλλοι συμπαίκτες του απολαμβάνουν μεγαλύτερων αμοιβών και δεν έχουν δώσει ούτε τα μισά από αυτά που έχει δώσει εκείνος με την πράσινη φανέλα. Εξ' ου και ο Παλάσιος θέλησε να πιέσει για πιο πολλά λεφτά, αν και αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει βρει τα χρήματα που ζητάει ούτε καν στο Μεξικό, όπου η φήμη του συντηρείται εξαιρετική.

Στο Tριφύλλι γνωρίζουν ότι οι αγωνιστικές επιδόσεις του Τούκου αξίζουν μία γενναιόδωρη ανταμοιβή. Αλλά αντίστοιχα, δεν παραβλέπουν πως πρόκειται για έναν παίκτη 32 ετών, ο οποίος μπαίνει στο τελικό στάδιο της καριέρας του. Αυτός είναι ο καθοριστικός λόγος που εξαρχής οι ιθύνοντες της ΠΑΕ δεν συζήτησαν καν το ενδεχόμενο για τριετή συνεργασία. 

Μία βασική αξίωση της πλευράς του Παλάσιος στην εκκίνηση των συνομιλιών και με τη χρονική διάρκεια να αποτελεί ένα σημείο τριβής από τα πρώτα στάδια της διαπραγμάτευσης. Ο Παναθηναϊκός προτείνει συμφωνία με τη διάθεση να καλύψει μέρος της διαφοράς στο οικονομικό με τη μορφή μπόνους, αλλά δεν υπαναχωρεί για το διάστημα της συνεργασίας.

Πάντως, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Παλάσιος επαναλαμβάνει όλο και πιο συχνά πως επιθυμεί να μείνει και άλλο στην Αθήνα. Η ζωή στην Ελλάδα αρέσει στον Τούκου και στη σύζυγο του, οι συνθήκες εργασίας είναι εξαιρετικές και το club έχει επανέρθει σε τροχιά πρωταθλητισμού και στην Ευρώπη. Ο Παλάσιος επεξεργάζεται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της τελικής πρότασης του Τριφυλλιού και σύντομα θα πάρει τις αποφάσεις του.