Η ασύλληπτη σύμπτωση Γιοβάνοβιτς - Αναστασίου: Είχαν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα!

Η ασύλληπτη σύμπτωση Γιοβάνοβιτς - Αναστασίου: Είχαν ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα!

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό με τα ίδια αποτελέσματα που είχε ένας πρώην τεχνικός του «τριφυλλιού» ο Γιάννης Αναστασίου!

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι κι ένα τέτοιο «παιχνίδι» έπαιξε και στους Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Γιάννη Αναστασίου.

Δύο τεχνικοί που εργάστηκαν στον Παναθηναϊκό και που είχαν τα ίδια αποτελέσματα. Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο Σέρβος τεχνικός αποχώρησε έχοντας 52 νίκες, 17 ισοπαλίες και 18 ήττες σε 87 αγώνες. Ο Έλληνας προπονητής είχε 52 νίκες, 17 ισοπαλίες και 19 ήττες σε 88 αγώνες!

Αυτά σε ό,τι αφορά την κανονική διάρκεια στη Stoiximan Superleague και στα playoffs.

Σχεδόν ίδια είναι και τα συνολικά αποτελέσματα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε 113 ματς μέτρησε 65 νίκες, 22 ισοπαλίες και 26 ήττες. Τα τέρματα του «τριφυλλιού» με τον Σέρβο στον πάγκο ήταν 179 υπέρ και 81 κατά και οι κερδισμένοι βαθμοί ανά αγώνα ήταν 1,92.

Ο Αναστασίου σε 118 ματς είχε 66 νίκες, 24 ισοπαλίες και 28 ήττες. Τα γκολ ήταν 192 υπέρ και 102 κατά και οι κερδισμένοι βαθμοί ήταν 1,88 ανά ματς!

Πάμε και στις άλλες συμπτώσεις. Ο Γιοβάνοβιτς ήρθε τον Ιούνιο του 2021 και αποχώρησε πριν δύο μέρες. Έμεινε 2,5 χρόνια.

Ο Αναστασίου ανέλαβε τον Ιούνιο του 2013 και αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2015. Έμεινε κι αυτός σχεδόν 2,5 χρόνια.

Στην πρώτη τους σεζόν και οι δύο κατέκτησαν Κύπελλο Ελλάδας. Και οι δύο σε τελικό κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Έπαιξαν και οι δύο σε προκριματικά Champions League, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν σε ομίλους. Έτσι, συνέχισαν και οι δύο σε ομίλους Europa League. Ο Αναστασίου την δεύτερη σεζόν διεκδίκησε το πρωτάθλημα, αλλά αυτό χάθηκε ουσιαστικά μετά την τιμωρία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο κι ενώ οι «πράσινοι» είχαν νικήσει 2-1.

Ο Γιοβάνοβιτς το διεκδίκησε τη δεύτερη σεζόν και το έχασε με την ήττα στην προτελευταία αγωνιστική από τους Πειραιώτες στο Φάληρο. Εκπληκτική είναι και μία ακόμα σύμπτωση αυτή τη φορά στην Ευρώπη. Και οι δύο προπονητές είχαν 14 ματς! Ο Σέρβος κατέγραψε τρεις νίκες κι αν υπολογίσουμε ότι απέκλεισε τη Μαρσέιγ στα πέναλτι, τότε έχει τέσσερις νίκες. Διφορετικά έχουν και στην Ευρώπη τις ίδιες νίκες, αλλά ο Αναστασίου έχει μία ήττα λιγότερη. 

Ο Σέρβος είχε 4 νίκες (με την πρόκριση επί της Μαρσέιγ, αλλά στην κανονική διάρκεια και την παράταση η ομάδα ήταν πίσω με 2-1). 3 ισοπαλίες και 7 ήττες. Ο Έλληνας τεχνικός είχε 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας και όλη τη δράση της Πέμπτης