Ο φουριόζος Μπακασέτας και ο κομβικός Φορτούνης (vids)

Τάσος Μπακασέτας & Κώστας Φορτούνης

i

©Intime

Ο φουριόζος Μπακασέτας και ο κομβικός Φορτούνης (vids)

Κώστας Τόπας 11:03 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 12:38 - 04.02.2024

Τάσος Μπακασέτας και Κώστας Φορτούνης θα έχουν την «μπαγκέτα» για τις ομάδες τους στο αποψινό ντέρμπι (04/02, 21:00), στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αντίστοιχα, να φτάσουν στη νίκη.

Το ντέρμπι στη Λεωφόρο, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (04/02, 21:00), στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League συγκεντρώσει όλα τα φώτα πάνω του. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, υποχώρησε την 3η θέση με 44 βαθμούς, μόλις στο +3 από τους τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πηγαίνουν με αυτοπεποίθηση μετά τις τρεις σερί νίκες που έχουν σημειώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το τέταρτο ραντεβού

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για τέταρτη φορά μέσα στη σεζόν, αφού εκτός από την αναμέτρηση του Α’ Γύρου που δεν ολοκληρώθηκε και κατοχυρώθηκε στον Παναθηναϊκό με 3-0, υπήρξε και η κόντρα τους για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, η οποία κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, αφού οι δύο αναμετρήσεις ολοκληρώθηκαν ισόπαλες, με 1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο στάδιο Καραϊσκάκης.

Μοιρασμένη ιστορία

Οσον αφορά την ιστορία των αναμετρήσεων στη Λεωφόρο, οι «πράσινοι» διατηρούν μια πολύ καλή παράδοση κόντρα στον Ολυμπιακό, μιας τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε Κύπελλο μετρούν μόλις μια ήττα στα τελευταία επτά ματς. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, αναζητάει το πρώτο του τρίποντο στην έδρα του «τριφυλλιού» μετά τον Μάιο του 2021, όπου είχε επικρατήσει 4-1 για την 10η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Γενικά, όμως, η ισοπαλία είναι ο νικητής στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό όταν γηπεδούχοι είναι οι Πράσινοι. Τα παιχνίδια ανάμεσα τους μάλιστα δεν έχουν πολλά γκολ, με τα 10 από τα 68 να έχουν τελειώσει 0-0, ενώ συνολικά ο μέσος όρος γκολ ανά παιχνίδι είναι μόλις στο 2,01.

Ο μπαρουτοκαπνισμένος Μπακασέτας

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι μόλις το δεύτερο μεγάλο παιχνίδι για τον Τάσο Μπακασέτα, ο οποίος μπήκε απευθείας στα βαθιά και ήδη σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα, έχει αγωνιστεί σε τέσσερα παιχνίδια με το «τριφύλλι» στο στήθος, καταγράφοντας 251 αγωνιστικά λεπτά, με απολογισμό ένα γκολ. Αυτό κόντρα στον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα από την άσπρη βούλα. 

Βέβαια, ο αρχηγός της εθνικής μας Ελλάδας, γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εστί ντέρμπι. Αλλωστε στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες, 14 φορές. Συγκεκριμένα, όταν αγωνιζόταν για τον Αστέρα, τον Πανιώνιο, τον Άρη και την ΑΕΚ. Μάλιστα, ο 30χρονος Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός έχει καταφέρει σε αυτό τον αριθμό αγώνων, να πετύχει κι ένα γκολ, όσο αγωνιζόταν με τα «κιτρινόμαυρα».

Συγκεκριμένα, στις 7 Οκτωβρίου του 2018, ο Μπακασέτας άνοιξε προς τα δεξιά και πήρε θέση στην περιοχή. Ο Γκάλο σέντραρε, η μπάλα κόντραρε και ο «Μπάκα» με ένα ψυχωμένο άλμα νίκησε τον Γκιλιέρμε στον αέρα και ισοφάρισε σε 1-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Αυτό είναι και το μοναδικό γκολ που έχει πετύχει απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο κομβικός Φορτούνης

Από την άλλη τώρα, για τον Ολυμπιακό, κομβικό ρόλο τη φετινή σεζόν έχει ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος μετράει οκτώ γκολ και 13 ασίστ σε 29 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις, όντας εκ των πολυτιμότερων για τους «ερυθρόλευκους». Ο 31χρονος αρχηγός των Πειραιωτών έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν 23 φορές τον Παναθηναϊκό, έχοντας μάλιστα καταφέρει να βρει δύο φορές δίχτυα και να μοιράσει και τρεις ασίστ. 

Το τελευταίο του γκολ ωστόσο απέναντι στους «πράσινους», χρονολογείται στις 21 Νοεμβρίου του 2020, τότε που ο Ολυμπιακός είχε πάρει τη νίκη χάρη στο δικό του τέρμα. Τότε, ο Φορτούνης με καταπληκτικό σουτ εντός περιοχής δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού κι άνοιξε το σκορ.

Τόσο ο Μπακασέτας όσο και ο Φορτούνης θα έχουν την «μπαγκέτα» για τις ομάδες τους στο αποψινό ντέρμπι, στην προσπάθειά τους να συμβάλουν τα μέγιστα ώστε να βοηθήσουν Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αντίστοιχα, να κατακτήσουν το τρίποντο.

Οι συμπαίκτες Μπακασέτας - Φορτούνης 

Τάσος Μπακασέτας και Κώστας Φορτούνης έχουν συνυπάρξει στο παρελθόν στον Αστέρα Τρίπολης. Με το αστέρι στο στήθος οι δύο ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν σε πέντε παιχνίδια, ενώ με την εθνική Ελλάδος έχουν αγωνιστεί σε 28 αναμετρήσεις.

🔴Sportal Sunday Live με Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Κυριακής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!