Οι δύο άνθρωποι με «πράσινο» παρελθόν που συνέβαλλαν τα μέγιστα στις ευρωπαϊκές επιτυχίες του Ολυμπιακού

Συλαϊδόπουλος - Αγριογιάννης

i

© Intime

Οι δύο άνθρωποι με «πράσινο» παρελθόν που συνέβαλλαν τα μέγιστα στις ευρωπαϊκές επιτυχίες του Ολυμπιακού

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 13:06 - 20.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:06 - 20.04.2024

Οι δύο σπουδαίες προκρίσεις του Ολυμπιακού στην Ευρώπη μέσα σε λίγες ώρες και το «πράσινο» παρελθόν των... αθόρυβων πρωταγωνιστών της ομάδας του Πειραιά.

Εκπληκτικά είναι τα τελευταία 24ωρα για τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν ζήσει και ζουν ανεπανάληπτες στιγμές!

Το βράδυ της Πέμπτης (18/4), η ομάδα του Μεντιλίμπαρ πανηγύρισε μία σπουδαία και άκρως ιστορική πρόκριση στην Πόλη, δίνοντας έτσι συνέχεια στην ευρωπαϊκή της πορεία.

Οι Πειραιώτες πήραν τη νίκη στο πρώτο ματς του Φαλήρου (3-2) και στη ρεβάνς ηττήθηκαν με 1-0 στα 120 λεπτά, με αποτέλεσμα η «γιγαντομαχία» αυτή να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η ποιότητα και η κλάση του Τζολάκη έπαιξε καθοριστικό ρόλο, με τον νεαρό τερματοφύλακα να μετράει τρεις αποκρούσεις και να χαρίζει το εισιτήριο για τους «4» του Conference League στην ομάδα του.

Λίγες ώρες αργότερα, η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού πήρε σειρά κι έγραψε ιστορία. Η Κ19 του συλλόγου κοντραρίστηκε με τη Ναντ και για 90 λεπτά έμεινε «άσφαιρη» (0-0) στον ημιτελικό του UEFA Youth League, με αποτέλεσμα το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης να κριθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Στη «ρώσικη ρουλέτα», ο Αλβανός γκολκίπερ των Πειραιωτών, Άντζελο Σίνα, «έκλεψε» την παράσταση κι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση-πρόκριση.

Αυτές οι δύο αναμετρήσεις-προκρίσεις, «κρύβουν» δύο... αθόρυβους πρωταγωνιστές, οι οποίοι έχουν κοινό «πράσινο» παρελθόν. Ο λόγος γίνεται για τον προπονητή της Κ19, Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, αλλά και για τον προπονητή τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας, Παναγιώτη Αγριογιάννη.

Ο πρώτος έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ καλό σύνολο νεαρών ποδοσφαιριστών και να το οδηγήσει σε μεγάλες επιτυχίες τη φετινή σεζόν, ενώ ο δεύτερος έχει βάλει το... λιθαράκι του στην εντυπωσιακή εικόνα που παρουσιάζει ο Τζολάκης το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η θητεία τους στον Παναθηναϊκό αποτελεί το κοινό στοιχείο αυτών των δύο ανδρών. Μπορεί να μην συνυπήρξαν στο «τριφύλλι», όμως έχουν πραγματοποιήσει την ίδια διαδρομή.

Το «πράσινο» παρελθόν του Συλαϊδόπουλου

Το καλοκαίρι του 2015 με εισήγηση του τότε διευθυντή Ακαδημιών του Παναθηναϊκού, Γιάννη Σαμαρά, ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα. Ήταν μέλος ενός γκρουπ 3-4 προπονητών που εναλλάσσονταν στα τμήματα Κ13, Κ14 των «πράσινων», ενώ στη συνέχεια αποτέλεσε προπονητής των μεγαλύτερων ηλικιακά τμημάτων (Κ17, Κ19).

Έτσι σιγά σιγά άνοιξε διάπλατα η πόρτα της πρώτης ομάδας. Τον Οκτώβριο του 2020 και μετά την απομάκρυνση του Πογιάτος, ο ίδιος ανέλαβε υπηρεσιακός τεχνικός (κάθισε στον πάγκο στο 2-2 με τον ΟΦΗ) και στη συνέχεια -με την έλευση του Μπόλονι- βοηθός του Ρουμάνου.

Το Μάιο του 2021, ο νησιώτης τεχνικός είχε ήδη κλείσει εξαετία στον Παναθηναϊκό, όταν του ανατέθηκαν ξανά τα ηνία της πρώτης ομάδας, μετά την απόλυση Μπόλονι.

Ο Συλαϊδόπουλος έκατσε στον πάγκο για δύο ματς και λίγο μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό (1-4) ακολούθησε το «αντίο» του.

Από την άλλη, ο Παναγιώτης Αγριογιάννης υπήρξε προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά αποχώρησε από την ομάδα το 2015.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ο Ολυμπιακός τον απέκτησε για τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων, με αποτέλεσμα να μπει στη λίστα με τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει στους δύο «αιωνίους» αντιπάλους.